Van 4 módszer, ami a kávénál is jobb a reggeli ébredéshez

Van 4 módszer, ami a kávénál is jobb a reggeli ébredéshez

Címlap / Életmód / Egészség / Van 4 módszer, ami a kávénál is jobb a reggeli ébredéshez

Mert bár a kávéról az utóbbi években egyre több kutatás bizonyította be, hogy bizonyos mértékig egyáltalán nem veszélyes a szervezetünkre, sőt, még egészséges is lehet, tudtam, hogy én már átléptem egy határt.

Legalábbis akkor, amikor egyik hétvégén nem volt lehetőségem kávézni, és végig fájt a fejem, ráaádásul nagyon álmosnak éreztem magam. Ekkor határoztam el magamban azt, hogy kipróbálom, milyen egyéb módszerek segíthetnek abban, hogy kávé nélkül is energikus legyek a nap folyamán. Bemutatom azt a négyet, amelyik nekem bevált!

1. Fülbemászó zenére kelve

Már számtalan kutatás bizonyította, hogy a pörgős, vidám dalok a hangulatunkat is feldobják, sőt, még energikusabbá is tesznek. Régen, amikor a telefonomon a kedvenc dalomat állítottam be ébresztőnek, egy hét után sikerült megutálnom, de úgy gondoltam, adok még egy esélyt a módszernek.

Összeállítottam egy zenei listát körülbelül 10 pörgős, táncolós dallal, és miután megszólalt az ébresztőm, benyomtam őket, és erre keltem ki az ágyból. A zenére készültem össze a fürdőben, csináltam meg a reggeli szendvicsemet, és meglepve tapasztaltam, hogy nem csak jobb lett a kedvem a táncolástól, de egyébként 20 perc alatt olyan éber lettem, mintha rég megkávéztam volna már. 

 

2. Sok-sok folyadék

Sok helyen olvastam már, hogy ha nem iszol elég vizet, akkor a dehidratáltság miatt sokkal kimerültebb leszel. Nem igazán hittem ennek a módszernek, de tudtam, hogy amúgy is keveset iszom napi szinten, így pedig legalább dupla motivációm lesz rá.

Első nap nem éreztem változást a nap végére, de a másodiktól kezdve már sokkal jobban bírtam a pörgést; míg ezzel szemben ha keveset ittam, álmosabb lettem. Kipróbáltam azt is, hogy mi történtik, ha közvetlenül ébredés után megiszok egy pohár vizet, mert erről is azt tartják, hogy felébreszt. A zenei listámmal kombinálva megéreztem a hatását, pláne akkor, ha nagyon korán kellett kelnem, és kint még egész sötét volt!

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást