Egészség / Életmód

Gyakran küzdök hasfájással és emésztési panaszokkal: nekem ez a 4 tea segített a legtöbbet

Gyakran küzdök hasfájással és emésztési panaszokkal: nekem ez a 4 tea segített a legtöbbet

A problémámmal sok orvost meglátogattam már, de sosem találtak rendellenességet. Egy ideje pedig már elfogadtam, hogy bizonyos étkezések után fájni kezd a hasam és sokat puffadok. Szakértők szerint ez gyakran lehet a stressz egyik tünete, IBS, Chron-betegség, és még sok egyéb más is állhat a háttérben, ezért ha te is küzdesz a problémával, első körben orvosi segítséged érdemes kérned. Közben pedig a teafogyasztással is segíthetsz a helyzeteden; nekem ez a három tea vált be arra, hogy jelentősen enyhítsek a tüneteken.

Gyömbér tea

Bevallom, én nem vagyok nagy gyömbérrajongó, úgyhogy korábban kipróbálni sem akartam a gyömbérteát. Aztán amikor csak ez volt otthon, adtam neki egy esélyt, és egészen meglepődtem a pozitív hatásain. A puffadásom ugyanis szinte teljesen elmúlt, mire a bögre végéhez értem, nem fájt a hasam, és még a hányingeremet is megszüntette.

Erről részben gyulladáscsökkentő összetevői tehetnek, amelyek lebontják az emésztés során keletkező gázokat, ezáltal a puffadáson is segítenek. Az már csak plusz öröm volt, hogy amikor megfáztam, és megittam egy bögrével, nem csak jobb lett a gyomrom, de még a torokfájásomnak is jót tett!

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást