3 elváltozás a mellben, ami természetes, és 3, ami nagy baj

3 elváltozás a mellben, ami természetes, és 3, ami nagy baj

Címlap / Életmód / Egészség / 3 elváltozás a mellben, ami természetes, és 3, ami nagy baj

Növekedési csíkok

Észrevetted már, hogy a melleden elhelyezkedik néhány növekedési, terhességi csík, ami korábban biztosan nem volt ott? Noha a legtöbben nem örülnek ennek a változásnak, szerencsére teljesen ártalmatlan dologról van szó, ami előbb-utóbb mindenkinél jelentkezik, akkor is, ha sosem volt terhes.

Van, akinél az állandó fogyás és hízás váltakozásának következménye ez, de persze a várandósság is előidézheti. Sőt, egy idő után, amikor a bőröd kevésbé rugalmas már, a hormonszinted pedig változik, még nagyobb eséllyel alakulnak ki a növekedési csíkok.

Ha megjelennek, eltüntetni őket nagyon nehéz, sőt, szinte lehetetlen, de van pár dolog, amivel érdemes megpróbálkozni akár megelőzésképp, akár azután, hogy már megjelentek. A masszírozás jó megoldás, hogy beindítsd a vérkeringést, de szakértők a bőrradírt és a shea vajat is előszeretettel ajánlják.

Lefelé mutató bimbók

Minél idősebb vagy, annál inkább szerepet játszik a melled formájának alakulásában a gravitáció és a szövetek rugalmassága. Sajnos előbb-utóbb, amikor ez gyengül, már szinte elkerülhetetlenné válik, hogy a melleid megereszkedjenek, és emiatt a mellbimbók is lefelé kezdenek hajlani. Bármennyire is zavaró és kellemetlen, megnyugodhatsz, mert ez a fajta változás is normális.

Valamilyen szinten pedig tehetsz azért, hogy erre minél később kerüljön sor, így már most érdemes foglalkoznod a megelőzéssel. A helyes testtartás rengeteget számít, akárcsak a sok folyadék, ami segít hidratálni a bőrödet, és egyúttal rugalmasabbá is teszi azt. Ráadásul az edzéssel, megfelelő gyakorlatokkal is erősítheted a mellizmokat, amelyektől még feszesebbé válik ez a terület.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást