Egészség / Életmód / Stílus / Test

Óriási tévhitek a női mellről, amiknek te is bedőlsz

Óriási tévhitek a női mellről, amiknek te is bedőlsz

#1 mítosz: a melled mérete sosem változik

Tiniként alig várjuk, hogy a melleink megnőjenek, és elérjék végleges formájukat, na de mit is jelent ez utóbbi igazából? Sokan úgy hiszik, hogy van egy bizonyos méret, amin túl már nincs változás, de valójában ez messze nem felel meg a valóságnak. Már plusz két kiló is megnövelheti a kosárméretet, ahogy egy kis fogyás után is érezheted azt, hogy eláll a melltartó. Fontos, hogy figyelemmel kövesd ezeket a változásokat, hiszen lehet, hogy a melltartód tavaly még tökéletesen állt rajtad, de ha most már nyom, azzal az egészségedet károsítod meg.

#2 mítosz: a mellméret összefügg a tej mennyiségével

Nem is gondolnád, mennyi kismama aggódik azon, hogy a mellük mérete szerepet játszik majd a tej mennyiségében. Bár logikusnak tűnik, hogy a kettő összefügg egymással, azért a helyzet nem ennyire egyszerű. Szakértők szerint csak akkor számít a méret, ha a terhesség alatt a melleid egyáltalán nem növekednek, de ez nem túl valószínű. A hormonális változások hatására szinte biztos, hogy nőni kezd majd a melled, és nincs az az orvos, aki előre meg tudja állapítani, ez mennyi tejtermelést jelent. A baba érkezése után derül csak fény rá!

#3 mítosz: a szoptatástól megereszkednek a mellek

Sokan félnek attól, hogy a szoptatás hatására a melleik ereszkedni kezdenek, de megnyugodhatsz, hiszen ez azért még nem borítékolható. Való igaz, hogy a tejtől megduzzadnak a mellek, megnyúlik valamelyest a bőr, így a szoptatás befejezése után némiképp „puhább” tapintása lesz. A mellek súlyosabb megereszkedéséről sokkal inkább az életkorod és az évek múlása tehet. A szoptatástól emiatt kár félned, hiszen ilyen negatív hatása nem lesz! 

#4 mítosz: ha tudod a mellméreted, próba nélkül vásárolhatsz

Tegyük fel, hogy neked 75/C melltartóra van szükséged. Ilyen esetben nem elég tudnod magát a számot, hiszen bármennyire is biztos vagy a kosárméretben, valószínűleg te is jártál már úgy, hogy egy-egy darab mégsem állt jól neked. A különböző márkák, anyagok, sőt, még a gyártó számozási metódusa is szabályozhatja, hogy bizonyos melltartókból mekkora kosárra lesz szükséged. Lehet, hogy a szekrényedben négyféle méretezésű melltartó is van, és mind jó rád, ezért sose vegyél próbálás nélkül ilyen fehérneműt.

A következő oldalon még több mítoszt találsz. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást