8 óriási mítosz a női cicikről, amiknek te is könnyen bedőlsz

8 óriási mítosz a női cicikről, amiknek te is könnyen bedőlsz

Címlap / Stílus / Test / 8 óriási mítosz a női cicikről, amiknek te is könnyen bedőlsz

Még ma is rengeteg mítosz kering a női mell témájában, ezért ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Erről a 8 gyakran hallott állításról már rég bebizonyosodott, hogy nem valós!

#1 mítosz: a melled mérete sosem változik

Tiniként alig várjuk, hogy a melleink megnőjenek, és elérjék végleges formájukat, na de mit is jelent ez utóbbi igazából?

Sokan úgy hiszik, hogy van egy bizonyos méret, amin túl már nincs változás, de valójában ez messze nem felel meg a valóságnak. Már plusz két kiló is megnövelheti a kosárméretet, ahogy egy kis fogyás után is érezheted azt, hogy eláll a melltartó.

Fontos, hogy figyelemmel kövesd ezeket a változásokat, hiszen lehet, hogy a melltartód tavaly még tökéletesen állt rajtad, de ha most már nyom, azzal az egészségedet károsítod meg.

#2 mítosz: a mellméret összefügg a tej mennyiségével

Nem is gondolnád, mennyi kismama aggódik azon, hogy a mellük mérete szerepet játszik majd a tej mennyiségében. Bár logikusnak tűnik, hogy a kettő összefügg egymással, azért a helyzet nem ennyire egyszerű.

Szakértők szerint csak akkor számít a méret, ha a terhesség alatt a melleid egyáltalán nem növekednek, de ez nem túl valószínű.

A hormonális változások hatására szinte biztos, hogy nőni kezd majd a melled, és nincs az az orvos, aki előre meg tudja állapítani, ez mennyi tejtermelést jelent. A baba érkezése után derül csak fény rá!

#3 mítosz: a szoptatástól megereszkednek a mellek

Sokan félnek attól, hogy a szoptatás hatására a melleik ereszkedni kezdenek, de megnyugodhatsz, hiszen ez azért még nem borítékolható.

Való igaz, hogy a tejtől megduzzadnak a mellek, megnyúlik valamelyest a bőr, így a szoptatás befejezése után némiképp „puhább” tapintása lesz.

A mellek súlyosabb megereszkedéséről sokkal inkább az életkorod és az évek múlása tehet. A szoptatástól emiatt kár félned, hiszen ilyen negatív hatása nem lesz! 

#4 mítosz: ha tudod a mellméreted, próba nélkül vásárolhatsz

Tegyük fel, hogy neked 75/C melltartóra van szükséged. Ilyen esetben nem elég tudnod magát a számot, hiszen bármennyire is biztos vagy a kosárméretben, valószínűleg te is jártál már úgy, hogy egy-egy darab mégsem állt jól neked. A különböző márkák, anyagok, sőt, még a gyártó számozási metódusa is szabályozhatja, hogy bizonyos melltartókból mekkora kosárra lesz szükséged. Lehet, hogy a szekrényedben négyféle méretezésű melltartó is van, és mind jó rád, ezért sose vegyél próbálás nélkül ilyen fehérneműt.

#5 mítosz: nem szabad melltartóban aludni

Biztosan hallottad már, hogy melltartóban nem lenne szabad aludni. Noha tény, hogy minden egyes nap ebben ágyba bújni nem a legjobb ötlet (és kicsit sem kényelmes), arról szó sincs, hogy néhanapján ne lenne szabad.

Ha olyan darabot viselsz, amiben nincs merevítés, puha és sztreccses anyagból készült, az égvilágon semmiféle problémát nem fog okozni, hogy melltartóban alszol.

#6 mítosz: ha edzel a melleidre, nő a méretük

Akit zavar, hogy a mellei nem elég nagyok, valószínűleg utánanézett már annak, lehet-e tornázással növelni rajtuk egy kicsit.

Talán találtál is olyan cikket, amiben azt mondják, hogy van rá lehetőség, de ez esetben sajnos el kell, hogy keserítsünk. A melleket szövetek alkotják, és nem izmok. Vannak a szövetek mögött izmok, persze, de ha ezekre edzel, a kosárméreted nem fog növekedni.

Az orvosi beavatkozás mellett csakis a hormonális változások és a fogyás-hízás befolyásolja a melleid méretét.

#7 mítosz: a mellimplantátum örökké tart majd

Aki a 20-as éveiben úgy dönt, hogy szeretne mellimplantátumot, biztosan reménykedik abban, hogy egy életre letudta ezt a problémát. De itt sem ez a valóság.

Nagyon sok szépészeti klinikán 10 év garanciát vállalnak csak, ezután pedig nem tudják garantálni, hogy minden rendben lesz az implantátumokkal, de még így is rengeteg olyan nő van, akinél korábban jelentkeznek a mellékhatások.

A probléma többféle is lehet: tokzsugorodás, sérülés, szövődmény, rossz minőségű implantátum vagy annak elöregedése, amelyek miatt 10 évente cserét javasolnak. Ha belevágsz az implantátumba, akkor tudnod kell, hogy 10 évente egy újabb műtétre készen kell állnod!

#8 mítosz: a mellrákot a genetika okozza

Valójában a mellrákos megbetegedések kevesebb, mint 10%-a genetikai, a többségnél pedig úgy jelentkezik a betegség, hogy a családban senkinél sem fordult elő korábban.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor a genetika jelentősen befolyásolja a mellrák kockázatát (például ha megvannak benned a BRCA1 vagy BRCA2 gének), de önmagában a tény, hogy a családban senki sem érintett, még nem jelenti azt, hogy te is 100%-os biztonságban tudhatod magad. Emiatt fontos havonta ellenőrizned magad a fürdőkádban, évente egyszer pedig a nőgyógyászodnak is meg kell vizsgálnia a melleid állapotát.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!