Párkapcsolat / Szerelem

5 kiábrándító női tulajdonság a férfiak szerint – pedig mi előnynek gondoljuk

5 kiábrándító női tulajdonság a férfiak szerint – pedig mi előnynek gondoljuk

1/5. Túlzásba vitt kötődés

Ahogy mindenki, úgy a férfiak is szeretik, ha éreztetik velük, mennyire fontosak. Bár nem a haverok előtt, de igénylik, hogy ők is kicsit elgyengülhessenek, megmutathassák kevésbé erő oldalukat és vigaszra leljenek. Akadnak férfiak, akik ezt túlzásba viszik, ők éppúgy nem vonzóak a nők többségének, mint amikor utóbbiak érzik úgy, hogy a kötődést babusgatással kell kifejezniük.

Nem igazán lehet megmondani, ezen a téren mi az „ideális”, hiszen nem vagyunk egyformák és az sem mindegy, a párkapcsolatunknak melyik szakaszában járunk éppen. Az biztos, hogy a túlzásba vitt kötődést a férfiak nem a szeretet megnyilvánulásaként élik meg, hanem ellenőrzésként, kontrollként, márpedig ettől akkor is menekülnek, ha szerelmesek.

2/5. Tökéletesség mindenekelőtt

Manapság még a csapból is az folyik, hogyan lehetünk vékonyabbak, izmosabbak, milyen plasztikai műtétek akciósak, miként lehet tökéletes a bőrünk, a szemöldökünk, a szempillánk. Ezt követik a szépítő appok, csak hogy még véletlenül se tudjuk megmutatni a valóságot. Kinek jó ez?

Alapvetően azért csináljuk, hogy a férfiak kedvére tegyünk, de vajon ők tényleg erre vágynak? Tényleg annyira mérvadó számukra, hogy műszempillát viseljünk, minden nap órákat töltsünk a teremben, vagy éppen rendszeres vendégek legyünk a plasztikai sebészeten? Minden bizonnyal nem, legalábbis nem azokban a kapcsolatokban, amik valódi értékekre épültek és hosszútávon is működőképesek. Ezt a piacot jelentősrészt saját magunk generáljuk és tápláljuk, de a végén valójában senki sem lesz igazán boldog tőle.

Sminkelő nő
istockphoto

3/5. Túl sok ambíció

A helyzet az, hogy a férfiak egyszerűen szeretnek erősnek, legalábbis erősebbnek tűnni mellettünk. Nagyon jól esik nekik, ha egy olyan nő társaságát élvezhetik, akibe kellő ambíció szorult, akinek vannak céljai, tervei, azonban riasztónak élik meg, ha ezzel párhuzamosan ők kerülnek hátrányba. Ekkor a férfiak túlnyomó többsége vagy annyira feszélyezve érzi magát, hogy kilép a kapcsolatból, vagy versenyezni kezd a partnerével – egyik sem szerencsés véglet.

Szeretik érezni, hogy képesek lenyűgözni, akár eltartani a partnerüket, bennük ez olyasvalami, ami alapvetőnek tűnik. Szomorú, hogy még mindig itt tartunk társadalmilag, de nagyon gyakran nem a túl sok munka az oka, hogy a „karrierista” nőknek nincs partnerük, hanem az, hogy ezt a mentalitást a férfiak nem igazán tudják eltűrni a partnerük részéről.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást