Neked is megjött a kedved a sütögetéshez, noha eddig nem igazán volt tapasztalatod benne? Ebben az esetben érdemes kipróbálnod az alábbi egyszerű, ám annál finomabb, élesztőt nem igénylő recepteket!
Hozzávalók a töltelékhez: 4 evőkanál vaj, 1 bögre barna vagy fehércukor, 3 teáskanál fahéj
Hozzávalók az öntethez: 1/2 bögre porcukor, 1/4 bögre tej Először kezdjük a töltelékkel.
Egy kisebb edényben keverd össze a 4 evőkanál vajat az 1 bögre cukorral és a fahéjjal, annyira, hogy kicsit darabos állagot kapj. Ennek felét tedd bele egy közepes méretű tepsibe sütőpapírra, szétkenve. Ezután egy nagy edényben keverd össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Ebbe tedd bele a vajat, majd önts hozzá tejet, közben pedig kevergesd, hogy puha tésztát kapj. Ezt egy liszttel megszórt felületre öntsd ki, és téglalap alakúra formázd, kábé fél centi vastagságban. A megmaradt tölteléket tedd a tésztára, és kend szét rajta. Ezután tekerd fel a tésztát, és szeld fel kisebb darabokra (15-18 kis tekercs a legjobb). Ezeket helyezd rá a tepsiben lévő töltelékre, majd süsd körülbelül 20-25 percig 200°C-on. Amíg sül, készítsd el az öntetet! Egy edényben a porcukrot és a tejet keverd össze addig, hogy ne legyen darabos, majd ha megsültek a tekercsek, öntsd le őket a tepsiben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!