A manapság tapasztalható élelmiszerárak mellett a legtöbben próbálunk törekedni arra, hogy amit egyszer megveszünk, az lehetőleg ne a szemetesben landoljon. Ez alapvetően is nagyon fontos lenne, hiszen a pénztárcánk mellett a környezetünket is kímélhetjük azzal, ha csak annyi élelmiszert vásárolunk, ami aztán tényleg el is tud fogyni. Ebben nagy segítség lehet az is, ha tudjuk, mely élelmiszereket, különösen gyümölcsöket és zöldségeket nem szabad együtt tárolni az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében.
2/5 Gombát vöröshagymával vagy fokhagymával
A gombák nagyon porózusak, vagyis lyukacsos szerkezetűek. Ez az élelmiszerek tárolása szempontjából azért olyan fontos, mert a konyhában képesek - és be is fogják - szívni a közelükben lévő élelmiszerek szagát. Éppen ezért nem célszerű például együtt tárolni a vöröshagymával vagy a fokhagymával, ugyanis hamar megváltozhat miattuk az íze. Hogy ez ne történjen meg, és egyébként is minél jobb maradjon az ízük, a legcélszerűbb, ha a gombák papírzacskóba kerülnek, és minél előbb készítesz belőlük valamilyen finomságot, vagy jöhet a tartósítás is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!