A manapság tapasztalható élelmiszerárak mellett a legtöbben próbálunk törekedni arra, hogy amit egyszer megveszünk, az lehetőleg ne a szemetesben landoljon. Ez alapvetően is nagyon fontos lenne, hiszen a pénztárcánk mellett a környezetünket is kímélhetjük azzal, ha csak annyi élelmiszert vásárolunk, ami aztán tényleg el is tud fogyni. Ebben nagy segítség lehet az is, ha tudjuk, mely élelmiszereket, különösen gyümölcsöket és zöldségeket nem szabad együtt tárolni az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében.
1/5 Nyers húsokat friss gyümölcsökkel és zöldségekkel
Azoknak az élelmiszereknek, amelyeket feltétlenül a hűtőszekrényben kell tárolnunk, sokan nehezen találunk helyet. A különféle nyers húsok, baromitermékek esetében viszont különösen fontos, hogy kerüljenek távol más élelmiszerektől. Friss zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt pedig egyenesen tilos tárolni a nyers húsokat, hiszen könnyen szennyeződhetnek.
Így mindig figyeljünk arra, hogy kellő távolságban legyenek egymástól, a nyers húsok pedig alaposan be is legyenek csomagolva, és ne szabadon álljanak a hűtőszekrényben. De legalább ilyen fontos az is, hogy a nyers húsokat a megvétel utáni 1-2 napban használd fel vagy fagyaszd le.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!