Te eléggé értékeled az idődet? Szinte minden ezen múlhat

Te eléggé értékeled az idődet? Szinte minden ezen múlhat

Címlap / Életmód / Egészség / Te eléggé értékeled az idődet? Szinte minden ezen múlhat

Egyetemistaként számtalanszor kerültem időcsapdába, amikor vizsgákra készülődtem. Egy-egy törvényt bemagolni nem két nap tanulást igényelt, sokszor a 2-3 hét is kevésnek tűnt számomra. Igyekeztem mindig napi célokat kitűzni, bizonyos számú oldal vagy tétel volt a penzum, de így sem jártam mindig sikerrel, és a mai napig akadnak időszakok, amikor azon kapom magam, hogy hasznosabban is tölthetném a szabadidőmet.

Az idő pénz – tartja a mondás, és „Mindennek megvan a maga ideje” – inti az istenfélőket az Úr a Bibliában. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az életben, muszáj megbecsülnünk az időnket. Azok, akik elfecsérelik az idejüket, soha nem lesznek képesek sikeressé válni az életben. Az sem mindegy, hogy mivel töltjük a szabadidőnket.

Azok, akik fölöslegesen vesztegetik el az idejüket, a sorsukat, a szerencséjüket teszik kockára.

Ha nem tudunk bánni az idővel, a sikertől is elbúcsúzhatunk. Ilyenkor általában képtelenek vagyunk motiválni magunkat, hogy időben megtegyük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy továbblépjünk, fejlődjünk.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy ha jól bánunk az idővel, képesek vagyunk felállítani a fontossági sorrendet ahhoz, hogy a sikerhez vezető úton előrelépjünk, és a szükséges eredményeket elérjük.

Azáltal, hogy értékesnek tartjuk az időt, ami számunkra e földi létben adatott, más lényeges dolgokra is megtanít.

Véghezviszed, amit kell

Az, hogy az időfaktor számunkra értékes, megelőzi azt, hogy félbehagyjunk bizonyos dolgokat, ami időpocsékolást és sikertelenséget jelent. Elengedhetetlen, hogy okosan használjuk az időt arra, hogy bizonyos feladatokon dolgozunk.

Nem kell minden célt egyszerre elérni, inkább osszuk fel az adott témát kisebb egységekre, ezáltal meghatározott időn belül képesek leszünk a részcélokat teljesíteni. 

Termékennyé és hatékonnyá tesz!

Ha nem szeretjük pazarolni az időnket, termékennyé és hatékonnyá válhatunk, mivel minden energiánkat az adott feladatnak szenteljük, ezáltal több tudásra és tapasztalatra is szert teszünk. Akik értékelik az idejüket, gyorsabban tanulnak és dolgoznak, hiszen fókuszáltabbak, és jobban odafigyelnek arra, amit épp csinálnak. Az életünket is tudatosabban éljük, és komolyabb eredményeket érhetünk el, mivel jobban tisztában vagyunk a saját erősségeinkkel és gyengeségeinkkel, ahogy fejlődünk és egyre előrébb jutunk.

Képesek vagyunk könnyebben megérteni a problémákat, és azt, hogy mi miért történik, mivel minőségi időt töltünk azzal, hogy valamit megoldjunk. Nem pánikolunk be, amikor valami nem úgy sül el, ahogy mi szeretnénk. A sikeres emberek megtanulnak bánni az idejükkel, és így a siker nem kerüli el őket.

Az egészséged és jó életed is múlhat rajta

Mindannyiunknak szüksége van lazításra és arra, hogy a szeretteinkkel együtt lehessünk. Erre viszont csakis akkor van lehetőség, ha megbecsüljük az időnket. Az életünkben túl sok minden történik, és szükségtelen dolgok is akadnak közöttük, amire időt szánunk, pedig ez a szeretteinkkel tölthető időnkből vesz el. Ha képesek vagyunk jól gazdálkodni az idővel, nem kell félnünk ettől, és az egészségünkre is jobban oda tudunk figyelni. Nem leszünk stresszesek, képesek vagyunk az élet kihívásaira könnyedén felelni, és nem pazarolni az időt sorsrontó dolgokra.

Jó lenne tehát, ha tudatában lennénk annak, hogy az idő az egyik legértékesebb dolog az életünkben.

Időbe telik pénzt szerezni, időbe telik megmenteni egy beteg életét, időbe telik szeretni és gyűlölni valakit.

Pénzt bármikor képesek vagyunk előteremteni, de sajnos az elvesztegetett időnket senki nem tudja visszaadni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!