Otthon / Hobbi

Ékszer, koszorú és gyertyatartó – Hasznosítsd újra a kávékapszulát!

Ékszer, koszorú és gyertyatartó – Hasznosítsd újra a kávékapszulát!

Szereted a kézzel készült ékszereket, tárgyakat? Szabadidőben szívesen barkácsolsz, kézműveskedsz? Amennyiben igen, akkor feltétlenül szerezz be néhány elhasznált kávékapszulát, amelyből elképesztően szuper dolgokat készíthetsz. Nézzünk néhány ötletet!

Nyaklánc

Az egyik legegyszerűbb, kávékapszulából készült ékszer ez a színes nyaklánc.

10-11 elhasznált darabra lesz hozzá szükséged. Mindegyikre készíts két lyukat, mintha csak egy gomb lenne.

Ezután fogj egy szalagot és egyesével fűzd fel rá a kapszulákat. A színeket te választod meg, lehet kétféle színből, de akár többől is.

Készíthetsz akár medált is belőle, csak ragassz össze kettőt, szúrd ki a felső részét és húzd fel egy nyakláncra. Fel sem fog tűnni másoknak, hogy miből készült.

 

Fülbevaló

Ha már kész a nyakláncod, miért ne készíthetnél egy hozzá színben is illő fülbevalót? Összesen 2 darab elhasznált kapszulára van hozzá szükséged.

A kapszulák közepét vágd ki, majd a szegélyeket fodor-szerűen hajlítgasd be.

A közepére egy szimbólikus díszt akaszthatsz, mint például ez a macska, de egy-egy gyöngy is csodásan mutat.

Kopogtató

Ha szereted, hogy az ajtódat mindig az évszaknak megfelelő kopogtató díszíti, akkor adunk egy ötletet a télre: készíts karácsonyi hangulatút kávékapszulákból!

Kartonlapból vágj ki egy nagyobb karikát, majd erre egyesével, körbe-körbe ragasztgasd fel az összenyomott kapszulákat. Lehet egyszínű, de lehet akár három színből is.

Végül a közepéhez lógass fel két nem összenyomott kapszulát, mintha csak kis csengők lennének. Az egészet akaszd fel az ajtódra, mesésen fog mutatni.

Gyertyatartó

Itt az ősz, ezzel együtt pedig beköszöntött a hangulatos mécsesek, füstölők, párologtatók és gyertyaégetések ideje. A hűvösebb, esősebb napokon jól esik a meleg szobában ránézni egy-egy ilyen dekorációra.

Gondoltad volna, hogy kávékapszulából is készíthetsz például gyertyatartót?

Csak kissé hajtogasd őket oválisra, ahogyan a képen is látható, majd ragasztgasd úgy össze, mintha csak egy kupac falevél vagy egy félig kinyílt rózsa lenne.

Ezután állítsd a közepére a gyertyát és már kész is.

Koszorú

Karácsonyig hipp-hopp elszalad az idő, már most érdemes azon gondolkodnod, hogyan fogod majd az otthonodat ünnepi hangulatba hozni. A következő dekoráció egy igazán jó megoldás lehet.

Ehhez azonban rengeteg használt kávékapszulára lesz szükséged, kezdd már most el gyűjtögetni őket!

Pepecs munka lesz, de megéri. Egyesével rögzítsd a kapszulákat a koszorúra, majd ha végeztél, rögzítsd hozzá a 4 nagyobb gyertyát, plusz tehetsz rá még egy-két egyéb díszt is.

Ünnepi dekoráció

Végezetül itt egy nagyon cuki megoldás, ha szeretnéd feldobni az otthonodat. Csak néhány nem összenyomott kapszulára van hozzá szükség hozzá.

Lyukaszd át fölül és egy apró szalaggal valamint gyönggyel készíts belőle harangot.

Akár kettőt is összeköthetsz és akaszd fel bárhova az otthonodban. Isntant ünnepi hangulatot varázsolsz vele!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást