Mindannyian szeretnénk jól mutatni a strandon és ennek érdekében ideig-óráig hajlandóak is vagyunk egészségesen étkezni. A „tiszta étkezés” útja viszont rögös és tele van olyan csábító buktatókkal, mint például a fánk, spagetti, hamburger és csokoládé. Ha az ember arra gondol, hogy ezekről az isteni ételekről le kell mondania, hamar elmegy a kedve a kiegyensúlyozott diétától, pedig ez olykor egyszerűbb, mint gondolnánk. Ha pár egészségtelen hozzávalót lecserélsz, az egész étrended egy csapásra sokkal egészségsebbé válik, mutatjuk, hogyan!
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
1/5 Tejföl helyett joghurt vagy kefír
A magyar konyha nem arról híres, hogy ügyelne a kalóriákra és előszeretettel fogyasztunk tejfölt, minden mennyiségben. Ez a tejtermék rendkívül ízletes és krémes, ugyanakkor sajnos tele van zsírral.
Ha azonban natúr joghurtot vagy kefírt használunk helyette, állagban és ízben majdnem ugyanott vagyunk, viszont sokkal kevesebb kalóriát fogyasztunk.
A görög joghurt talán a legszerencsésebb választás, hiszen az tele van proteinnel és D vitaminnal is.