Tízperces avokádós finomságok, babáknak

Boros Mariann
Írta: ,

Bár szokatlan formájánál és furcsa színénél fogva sokan ódzkodnak tőle, az avokádó valójában egy nagyon finom és egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó vitaminforrás. Az érett gyümölcs emellett foszfort, vasat, káliumot, nátriumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, ráadásul a babádnak is szuper finomságokat készíthetsz belőle!

A hozzávalók gondos kiválasztása

Vásárláskor körültekintően kell kiválasztanod a megfelelő példányt – főleg a babád részére –, ugyanis ha az avokádó túl puha, akkor a belseje nagy eséllyel már barnulásnak indult.

De az sem jó, ha túl kemény, mert akkor még éretlen lehet, és így nehezebb bánni vele.


Az avokádó legcsodásabb tulajdonságairól ITT olvashatsz bővebben!


Ha van rá lehetőséged, ne legyél szívbajos és tapogasd végig a kínálatot, az avokádó ugyanis bizonyos szempontból sokszor zsákbamacska: a színe nem feltétlen árulkodik az állagáról.

Fokozatos bevezetés

Sokan azért nem kedvelik az avokádót, mert a méretéhez képest hatalmas magjával nem tartozik éppen a legolcsóbb gyümölcsök közé, ám jótékony tulajdonságait tekintve megéri az árát.

Ha kiválasztottad a megfelelőt, akkor túl is vagy a receptek legbonyolultabb fázisán, az avokádóval ugyanis pofonegyszerűen, villámgyorsan készíthetsz isteni finom, laktató és egészséges ételt a babádnak – vagy akár magadnak is.


Bébiétel: főzzük vagy vegyük?


Az ajánlások szerint csemetéd étrendjébe akár az első gyümölcsökkel is bevezetheted, természetesen - minden más új ételhez hasonlóan - a fokozatosság elvét követve.

Készen állsz? Akkor jöhetnek a receptek!