5 étel, amit meg kell kóstolnod, ha Belgiumba mész

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 étel, amit meg kell kóstolnod, ha Belgiumba mész

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Belgium nem csak nyelvileg és etnikailag színes ország, talán sehol másütt nem él annyi diplomata egy négyzetméteren, mint Brüsszelben. A Belga Királyság azonban nem csak sokszínűségéről, meg a Pisilő kisfiú szobráról híres – aki a gasztronómia érkezik, az sem fog csalódni.

Flamand pörkölt

Belgium egyik nemzeti étele a flamand pörkölt, vagyis carbonnade, amit jellemzően marhahúsból készítenek.

A magyaros pörkölttel ellentétben ebbe nem kerül paprika, a húskockákat azonban sütés előtt egy kis lisztbe forgatják, ami aztán szép kérget képez rajtuk.

Főzés közben a pörköltet babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítik, és egy kis sört is öntenek hozzá, mielőtt sűrűre és barnára főzik.

A szaftos pörkölthöz köretként általában tésztát vagy krumplipürét adnak, de hagyományosan mustárral megkent pirítós jár hozzá, amit aztán a hagymás szaftba lehet mártogatni.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!