Minden okkal történik – 5 indok, ami miatt hinnünk kell benne

Irimiás Alíz
Írta: ,
Minden okkal történik – 5 indok, ami miatt hinnünk kell benne

Kép forrása: mashiki/depositphotos.com

Több tapasztalatom alapján is mondhatom, hogy már nem hiszek a véletlenekben. Minden okkal történik, ezt már Arisztotelész is megmondta.

Az ókori bölcs az élet értelmét keresve megállapította, hogy két konstans dolog van az életünkben: az egyik az, hogy az univerzum folyamatosan változik, fejlődik, és ami ma van, az holnap már nem lesz pont ugyanolyan, a másik pedig, hogy az, ami ma történik, annak a jövőre nézve oka van.

Minden döntésnek, amit meghozunk, a döntéseink minden következményének oka van, csakúgy, mint azoknak, akik részeseivé válnak az életünknek, vagy akik elhagynak bennünket. Tőlük leszünk olyanok, amilyenek vagyunk.

De miért kellene hinnünk ennek a filozófiának?

Az igazság az, hogy bármennyire is próbáljuk ellenőrzésünk alatt tartani az életünket, mindig lesz olyan dolog, amit nem kontrollálhatunk. Számos olyan tényező van, ami hatással van a tervünkre, és megváltoztathatja a tervezett végkimenetelt. Nem történhet mindig minden úgy, ahogy mi szeretnénk.

Kép forrása: unsplash.com

Mi ennek az oka? Ezek véletlenszerű dolgok, melyeknek semmi értelme nincs? Azt jelentené ez, hogy minden, ami az univerzumban történik, csupán a szerencsén múlik, netalán matematikai algoritmus szerint? És ha minden okkal történik, mi a lényege a szabad akaratnak és a választás lehetőségének?

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!