Már két edzés után is látványos az eredmény: fogyás és feszesítés infrabiciklivel

Már két edzés után is látványos az eredmény: fogyás és feszesítés infrabiciklivel

Címlap / Életmód / Egészség / Már két edzés után is látványos az eredmény: fogyás és feszesítés infrabiciklivel

Te bicikliztél már valaha a sivatagban? Nos, ezt az élményt nem feltétlenül kívánjuk bárkinek is, azonban a melegben történő testmozgás pozitívumai megkérdőjelezhetetlenek. Hiszen gondolj csak bele: ha pulcsiban edzel garantáltan több kalóriát égetsz el. Talán éppen e gondolaton felbuzdulva egy magyar mérnökpáros fejéből a következő ötlet pattant ki: több hatékony alakformáló-fogyasztó módszer sikeres kombinálásával egy olyan gépet szerettek volna megalkotni, amivel minden eddiginél hatékonyabban és gyorsabban van lehetőségünk formába hozni magunkat.

Az utóbbi évtizedekben az alakformáló gépek hódító útjukra indultak, a legtöbb ilyen szerkezet azonban olyan hiú reményekkel kecsegtetett, mint hogy teljesen passzívan, fekve, kvázi a sült galambot várja fogyhatunk le, mindenféle energia befektetés nélkül. Nos, az infratrainer ezt nem tudja, látványos eredmények lesznek, de ahhoz neked is tenned kell, sőt, elég keményen oda kell tenned majd magad, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez bizony meg fogja érni.

De mit is tud az infratrainer?

Ez az új generációs alakformáló gép, az 50 perces edzés alatt keményen megdolgoztat, éppen ezért, ha nem érzel magadban elég elhivatottságot és mondjuk elfelejtesz magaddal vinni minimum másfél liter vizet, akkor szerintünk inkább még most fordulj vissza.

Már két edzés után is látványos az eredmény: fogyás és feszesítés infrabiciklivelAzonban mi azt mondjuk, hogy ez a kaland sokszorosan megéri, mert amellett, hogy az egész edzés egy hatalmas élmény, bizony az alakunk is formálódik és effektíve már egy-két edzés után látható eredményeket produkál. Persze most joggal kérdezhetnéd, hogy mégis mitől olyan különleges az infratrainer, de mi csak azt tudjuk mondani, hogy gyakorlatilag mindenben.

Az intenzív kardió edzés, az infrasugár és a mágnesterápia önmagukban is hatásosak, ám itt egy különleges ötvözetről beszélünk. A gép használata során 50 perc alatt akár 6-800, sőt 1000 kalóriát is elégethetünk, az intenzitás függvényében. A gépben az infrasugárzó nagyjából 50-60 fokos hőmérsékletet generál, ezen a hőmérsékleten kell nekünk kényelmesen, fekve tekerni a biciklit.

Miért pont infra?

Az infrafényről már tudvalevő, hogy a bőr alá jutva a zsírszövetekben beindítják a méregtelenítési folyamatokat, ezáltal pedig nyilvánvalóan a zsírbontást is. Azonban ahhoz, hogy ez megtörténjen a bőrfelületet el kell érnie az infrahőnek, éppen ezért az edzést bugyiban, melltartóban és átlátszó fólianadrágban javallt végezni. Az alakformálás hatékonyságát növelheted zsírégető készítmények bevetésével is.

Intenzív izzadás

Az infrasugárzók adta melegben történő edzés alkalmával rendkívül intenzív izzadásra számíts. Fontos, hogy az edzés alatt folyamatosan pótold a vizet, egyfelől azért, folyadék hiányában hamar rosszul lehetsz, másrészt pedig azért, mert a víz bevitelével elősegíted a távozó méreganyagok ürítésének a folyamatát.

Miután letekerted az 50 percet irány a zuhany, hogy a bőrödön kicsapódó méreganyagokat is el tudd távolítani. Fontos tudnod, hogy csakúgy, mint bármelyik keményebb kardió edzés, az infratrainer is erősen megterheli a szervezetet, így két edzés között érdemes lehet minimum 48 óra szünetet tartani.

Nagyobb súlyfelesleg esetén is remek alternatíva

Ha komolyabb súlyfelesleggel bírsz akkor sem kell megijedned, ugyanis bicajnak kilenc fokozata lehetővé teszi, hogy megfelelő intenzitással vágj bele az edzésekbe. Ezenkívül mivel a melegtűrő képességünk sem egyforma az infrasugárzóknak is három fokozata van, melyet lehetőségünk van a saját igényeikhez igazítva beállítani.

Ha pedig mindezek nem győztek volna meg, akkor a végére tartogattuk a legjobbat: a gépben beépített DVD lejátszó van, így tekerés közben akár a kedvenc filmjeinket vagy sorozatainkat is nézhetjük, de a wifinek hála, akár a neten is barangolhatunk az a 50 perc alatt.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!