Minden, amit a Durex óvszerekről tudni érdemes

Minden, amit a Durex óvszerekről tudni érdemes

Címlap / Szerelem / Minden, amit a Durex óvszerekről tudni érdemes

Mennyire biztonságos az óvszer használata?

Amennyiben az óvszert megfelelően használja, abban az esetben egy igazán megbízható védekezési formát választ. A kutatások alapján elmondható, hogy 100 nőből nagyjából 5-10 esik teherbe a fogamzásgátló módszer alkalmazásával. A megbízhatóság természetesen függ a választott darab minőségétől is. Érdemes tehát CE jelöléssel ellátott változatot vásárolni, amelynél figyeljünk a lejárati dátumra is. A túl régi óvszerek ugyanis könnyen elszakadhatnak. 

Az óvszerhasználat előnyei és hátrányai

A fogamzásgátlási módszer előnyei, hogy olcsó, helyes használata pedig magas hatásfokot biztosít. Védelmet nyújt továbbá az AIDS-szel szemben is, amelyre más eszköz nem képes. Mindemellett rendkívül egyszerűen és gyorsan használható. 

Természetesen akadnak hátrányai is, hiszen vannak olyan változatok, amelyek nedvesítőszere spermaölő anyagokat tartalmaz. Ez kidörzsölheti a nemi szervet, amely hosszabb távon kellemetlen lehet. 

Mit kell tudni a Durex óvszerekről?

Alaptermék a Durex natúr óvszer, amely normál méretű és vastagságú gyártmány. Ebből bátran vásárolhat gazdaságos kiszerelésű csomagot, amelyben 100 darabot talál. Ezt szinte bármilyen síkosítóval használatba veheti. 

A Durex termékek között találhat továbbá késleltető hatású síkosítóval ellátott darabot is. Ez kiváló a férfiak számára a csúcspont késleltetésében és az együttlét nyújtásában. Fontos azonban megjegyezni, hogy sérült vagy gyulladt bőr esetén a terméket nem célszerű használni. 

Az extra vékony senstive szintén a Durex által kifejlesztett darab. A termékek jellemzője a magas biztonság és a védelem, emellett pedig maximális érzékenységet biztosít a használója számára. Ezt a változatot bátran alkalmazhatja víz- és szilikonbázisú síkosítóval egyaránt. 

A márka gyártmányaihoz vásárolhat egyet az erotikus kiegészítők közül is. Előnyös lehet beszerezni egy higiénikus tárolótasakot, amelyben bármilyen kelléket könnyedén magával vihet. Legyen szó az óvszerről, az análeszközökről vagy éppen a gésagolyóról. 

Mit kell tenni, ha valami félresikerül?

Az együttlét során akadhatnak problémák, hiszen az óvszer elszakadhat, de akár be is csúszhat a partner hüvelyébe. Ebben az esetben azonnal távolítsa el a kelléket, így megakadályozva a további kellemetlenségeket. Ha a termék kiszakadt, azonnal keressenek fel egy nőgyógyászt, aki megmondja, hogy szükség van-e azonnali fogamzásgátlásra. Az elcsúszott vagy szakadt darab nem nyújt védelmet sem a nem kívánt terhességgel, sem pedig a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!