Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amit jobb, ha nem mondasz el a pasidnak — A szakértők szerint

Apró, idegesítő szokások

Amikor sok időt töltesz valakivel, pláne éveken keresztül, bizonyos (nem túl szimpatikus) szokásai szemet szúrnak neked is.

Hogy milyen hangosan csuklik, vagy hogy mindig ugyanazt a szóviccet süti el a pénztárosnak, amikor együtt mentek bevásárolni.

Azonban szakértők szerint egy egyébként boldog, magabiztos lábakon álló kapcsolatban kár lenne ezekre az apró hibákra fókuszálni, és feleslegesen feszültséget generálni. Pláne, hogy ha ezeket megemlíted neki, csak megbántod őt — ahogy fordított helyzetben neked is rosszul esne a negatív kritika.

Gondolsz az exedre

Normális dolog, ha van olyan exed, aki miatt egy kicsit még mindig fáj a szíved. Hiába léptél már túl rajta, és élsz boldog kapcsolatban, azért időnként neked is eszedbe jut a volt párod, esetleg egy csalódás, amit okozott, és ez némileg szomorúvá tesz. Vagy szimplán csak felmerül benned, vajon mi lehet vele mostanában. 

Ez normális dolog, és valószínűleg időnként a párod is elmélkedik a régi szerelmeiről.

Azonban erről beszélni már nem jó ötlet. Még egy erős kapcsolatban is okozhat némi bizalmi problémát az, ha előjönnek az exek, mert a másik félben felmerül a kérdés: „talán még mindig hiányzik neki?”  Épp ezért a szakértők azt javasolják, erről inkább csak a legjobb barátnőiddel beszélgess.

A másik családja

Hacsak nem teremt a párod családja nagyon toxikus környezetet — mert ebben az esetben muszáj felszólalnod, és beszélned vele — úgy a legjobb, ha megtartod magadnak, mit nem kedvelsz a rokonaiban. Lehet, hogy az anyukája túlságosan szeret irányítani a családban, vagy a nagynénje burkoltan kritizálja a munkádat, de ha úgy érzed, ez inkább „csak” zavaró, mintsem bántó, érdemes csöndben maradni a véleményedről.

Azáltal, hogy komoly kapcsolatban élsz valakivel, belépsz a világába, és ez együtt jár a rokonokkal is, akiket el kell fogadnod.

Valószínűleg úgysem töltötök együtt túl sok időt, így érdemesebb ilyenkor mosolyt erőltetni az arcodra, és megtartani a negatív véleményedet. Hiszen fordított helyzetben biztosan neked is rosszul esne, ha a párod a családodat kritizálná.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást