Szerelem / Párkapcsolat

Ha ez a 4 dolog igaz rád, eszedbe se jusson barátkozni az exeddel

istockphoto

Ha a szakítást kiváltó okra nem találtatok megoldást

Gyakran megesik, hogy a szakításra nem azért kerül sor, mert két ember eltávolodott egymástól, és elmúltak az érzések! Van, hogy valamilyen (visszatérő) probléma miatt érzik azt, hogy nem akarják már folytatni. Ilyen lehet akár az egyik fél viselkedése, a féltékenység, a hűtlenség, vagy akár az összeférhetetlenség. Ha viszont ezeket nem tudtátok lezárni és megbeszélni a szakítás alatt, akkor bármennyire is szeretnétek barátkozni, ezek folyamatosan vissza fognak térni. Akkor is, ha már nem alkottok egy párt.

Újra és újra eszetekbe fognak jutni a sérelmek, amelyek megnehezítették az együttlétet, és mivel sosem zártátok le őket, biztos, hogy nem is változik ezen a téren semmi. Csakhogy így még egy barátságot sem lehet fenntartani, ami ahhoz vezet, hogy a sebek újra és újra feltépődnek bennetek. Pláne, ha valamelyikőtöknek lesz új kapcsolata, és esetleg változtat azon, ami az exét zavarta!

Ha még flörtöltök egymással

Barátkozni egy volt szerelmeddel nagyon nehéz, hiszen már a határok meghúzásánál elkezdődnek a problémák. Pláne, ha az egyikőtöknek még vannak érzései! Ahhoz, hogy tényleg barátság alakuljon ki köztetek, a viselkedésetek teljes átformálására van szükség, azaz nem lehet többé flörtölni egymással, esetleg becéző szavakat használni, még viccből sem.

Amíg ez jelen van, igazán sosem lesztek barátok, és mindig ott marad egy kis szikra, ami bármikor belobbanhat. Mindaddig, míg szinglik vagytok, ez kevésbé gond, de ha valamelyikőtök kapcsolatba lép, komoly konfliktusok is születhetnek egy-egy viccesnek szánt, becéző szóból!

istockphoto

Nem telt el sok idő a szakítás óta

Szakítás után egyből barátkozni? Ez egyszerűen lehetetlen! Nincs olyan, hogy hétfőn még együtt voltatok, kedden pedig már csak haverkodtok, hiszen egyáltalán nem marad időtök lezárni a kapcsolatotokat. Szakértők is úgy vélik, hogy muszáj külön tölteni időt, szünetet tartani a beszélgetésekben, és egy ideig nem találkozni. Így tiszta lappal indíthatjátok az új kezdetet.

Ez alatt pedig nem napokat, hanem akár hónapokat is értünk, hiszen csak úgy tudtok továbblépni, ha egy kicsit sem reménykedtek egy esetleges újrakezdésben. Nem könnyű ez, ha közös baráti körötök van, vagy kis településen éltek, de szükségetek van a távolságra ahhoz, hogy később valóban baráti viszonyotok legyen.

Ha a szakítás fájó dolog miatt történt

Sajnos megesik, hogy két ember egy megcsalás miatt dönt a szakítás mellett, és még ha a félrelépés egyszeri alkalom is volt, a bizalmat teljesen tönkretette. Ha ilyen fájó dolog miatt ér véget a kapcsolat, mindegy, hogy mennyire szeretted a volt párodat, sajnos a barátságra nem sok esélyetek van. Folyamatosan ott lesz benned a sérelem, amit minden egyes beszélgetés előhoz. Mivel nem az érzelmek elmúlása miatt szakítottatok, valószínűleg még sokáig ragaszkodni fogsz hozzá.

Barátkozni az exeddel csakis néhány esetben működhet: ha mindketten szakítani akartatok, már nincsenek érzelmek, nem éreztek féltékenységet a másik randizgatása miatt, és ha őszintén szurkoltok egymásnak a továbblépésért. Minden más esetben a barátság maximum rövid ideig tarthat, és általában csúnyán ér véget, akárcsak maga a szakítás!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást