5 tipp, amivel könnyebben elviselheted a párod családját, ha nem kedveled őket túlzottan

5 tipp, amivel könnyebben elviselheted a párod családját, ha nem kedveled őket túlzottan

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 tipp, amivel könnyebben elviselheted a párod családját, ha nem kedveled őket túlzottan

Nem áldhat meg mindenkit jó anyóssal és apóssal az élet, van az úgy, hogy a párod szülei nem tartoznak a kedvenc ismerőseid közé. Sajnos ez még nem azt jelenti, hogy nem kell velük találkoznod, hiszen ünnepeken általában elengedhetetlen, hogy összefussatok.

Összeállítottunk öt túlélő tippet arra az esetre, ha jópofiznod kell a kicsit sem kedvelt anyósékkal.

Legyél türelmes!

Ne felejtsd el, nem kell minden nap találkoznod ezekkel az emberekkel: arra a néhány alkalomra igazán megerőltetheted magad, főleg azért, mert a párodnak biztos nagyon jólesne, ha kijönnél a rokonokkal.

Legyél te a türelmesebb, és adj időt a srác családjának, hátha az első problémás alkalmak után később könnyebben összecsiszolódtok.

Ha nem is történik így, te legalább mindent megtettél az ügy érdekében.

 

Legyél tisztelettudó!

Mindegy, hogyan viselkednek veled az anyósék (persze a nagyon extrém eseteket kivéve), mindig add meg nekik a kellő tiszteletet!

Bánj velük úgy, ahogyan te szeretnéd, hogy a párod a családoddal bánjon – ha ebbe belegondolsz, sokkal egyszerűbb türelmesnek és megértőnek lenni.

Gondolj arra, hogy sokkal régebb óta vannak a párod életében, mint te, tanulhatsz tőlük egyet s mást a srácról, ha figyelsz.

 

Állíts fel határokat!

Szerencsére nem kell az anyósod legjobb barátjának lenned, így ha megvan, hogy nagyjából mennyi az a maximális idő, amit egymás társaságában kibírtok, ragaszkodj is ennyihez.

Lehet, hogy egy-két napig még jól megvagytok, de egy egyhetes vakáció már nem túl jó ötlet – ezt kommunikáld a párod felé, és találjatok közös nevezőt.

 

Ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak!

Ha nem a legjobb a kapcsolatod a családdal, akkor lehet, hogy megpróbálnak „elijeszteni”: elbizonytalanítanak, pszichológiai hadviselést alkalmaznak, és elérik, hogy ne érezd magad jól a közelükben.

Ne hagyd magad, és tartsd a szemed előtt a célt: nem őket kell megszeretned, a párod a lényeg, ők meg csak a csomag kevésbé kellemes részét alkotják.

 

Tudatosítsd magadban, hogy neked is jó, ha jóban vagytok

Lehet, hogy nehéz kijönni az anyósékkal, de ne add fel, hiszen neked legalább annyira érdeked a jó kapcsolat, mint nekik, sőt.

Számtalan konfliktus forrása lehet az, ha a párodnak választania kell a család véleménye és a tiéd között, így sokkal jobb, ha egy oldalon álltok.

Éppen ezért nyugodtan próbálkozz jobban, mint ahogyan egyébként más szituációban tennéd – igaz a közhely, hogy jobb a békesség, főleg, ha az anyósról van szó.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást