4 dolog, amit csak akkor érthetsz meg, ha a 90-es évek után születtél

4 dolog, amit csak akkor érthetsz meg, ha a 90-es évek után születtél

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 dolog, amit csak akkor érthetsz meg, ha a 90-es évek után születtél

Az nem kettős kereszt, hanem hashtag

A tárcsázós telefon számodra már múzeumi darab, de nyomógombosat azért még láttál, és egy pillanatra mindig meglep, hogy van rajta hashtag. Aztán persze eszedbe jut, hogy ezt eredetileg nem a közösségi médiában, hanem a telefonvonalak ide-oda kapcsolgatásához használták, de még így is furcsa, ha például egy ügyfélszolgálat automatája arra kér, hogy az azonosítód megadása után „nyomd meg a kettőskereszt gombot”.

Egyrészt nem tudod megnyomni az érintőképernyős telefonod „gombjait”, másrészt nem tudod megállni magadban, hogy ne motyogd azt, hogy „szóval a hashtaget”.

via GIPHY

Rosszul vagy, ha telefonálnod kell

Menetközben, le sem nézve is képes vagy üzenetet írni, és ez annyira természetessé vált számodra, hogy gyakorlatilag a kommunikációnak csak ezt a formáját használod, legfeljebb a nagymamádat vagy hajlandó telefonon hívni, de ha mást is csak így tudsz elérni – például fel kell hívnod egy szerelőt vagy időpontot kell foglalnod az orvoshoz, kiver a víz, ha pedig megcsörren a telefonod, tudod, hogy semmi jóra nem számíthatsz, elvégre a barátaid biztosan üzenetet írnának.

Ami azt illeti, tökéletesen meg tudod érteni a Kockafejek (The IT Crowd) Maurice-át, amikor emailt ír arról, hogy tűz van az irodában.

via GIPHY

A kínosan mosolygás és a „nem tudom mit kezdjek a kezeimmel” korszaka lejárt, te pontosan tudod, melyik az előnyösebb oldalad és hogyan állj be a kamera elé, hiszen volt időd bőven gyakorolni a szelfiket. Az is teljesen normális, hogy a legjobb barátnőd vagy barátod akár a feje tetejére is áll, hogy megtalálja a képedhez a legelőnyösebb szöget és extra energiát tudtok tenni egy jó fotó elkészítésébe.

Van, aki szerint ez hiúság, mások nevetségesnek tartják, de téged ez nem nagyon zavar – te csak szeretnél egy jó képet magadról, és tudod, hogy mi kell hozzá. Ha ez tényleg akkora karakterhiba, ám legyen.

via GIPHY

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást