Ha nap mint nap ételmaradékos a konyhapult, egyértelmű, hogy le kell takarítanunk, akárcsak az, hogy nagyjából hetente érdemes üzembe helyeznünk a porszívót. Vannak viszont olyan dolgok is, amelyek esetében egyáltalán nem tűnik olyan kézenfekvőnek, milyen gyakran indokolt a kitisztításuk. Közülük többre viszont hetente is érdemes időt szakítanunk, és hogy valóban hatékonyak legyünk, a tisztítás módszere sem mindegy.
3/4 Zuhanyrózsa
Miért érdemes hetente kitisztítanod? A zuhanyrózsát nap mint nap használjuk, így már csak a rá lerakódó baktériumok miatt is érdemes heti rendszerességgel kitisztítanunk. De számolnunk kell azzal is, hogy idővel ásványi anyagok is lerakódhatnak a zuhanyrózsán, ami csökkentheti a víz áramlását és befolyásolja a víz minőségét.
Hogyan csináld? Tegyél egy műanyag zacskóba fehér ecetet, és kösd a zuhanyrózsa köré, ügyelve arra, hogy az egész beleérjen. Hagyd így egy éjszakán át, majd vedd le a zacskót, és dörzsöld át a zuhanyfejet egy súrolókefével vagy szivaccsal, hogy eltávolítsd a maradék törmeléket, majd öblítsd le. A mélyebb szennyeződésekhez fogpiszkálót is használhatsz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!