Dekor / Otthon

Dobd fel a fürdőszobád hangulatát! – Rendhagyó dekorációs ötletek

Dobd fel a fürdőszobád hangulatát! – Rendhagyó dekorációs ötletek

A fürdőszoba sokszor az utolsó helyre kerül, ha dekorálásról van szó, pedig az egyik legtöbbet látogatott helyiség a lakásban. Pontosan ezért nem mindegy, milyen a hangulata és hogyan érzed benne magad! Íme néhány tipp, amivel feldobhatod!

Használd a színskálát

Szerezz be egy Pantone színskálát, és válassz ki néhány egymással harmonizáló színt a fürdőszobádhoz. Ezek alapján válaszd ki a csempét, a törölközőket, a bútorokat és a dekorációs elemeket is.


A Pantone top 10-es skálája 2016-ra


Ha a letisztultabb stílust részesíted előnyben, válassz világos árnyalatokat – ez akkor is előnyös, ha kicsi a fürdőszobád –, ha pedig szeretnél egy dominánsabb színt használni (például zöld, kék vagy sárga), akkor a többi színt is ehhez igazítsd!

Biztonságos megoldás, ha a falakat fehéren hagyod, és csak a dekorációban használsz színeket!

Virágokat ide!

A fürdőszobában is nyugodtan dekorálhatsz élő növényekkel, sőt akár vágott virágokkal is, ahogy a nappaliban vagy a konyhában tennéd.

Egy kisebb, illatos csokor nagyon jól mutat a mosdó szélén, a kád mellett vagy a polcon!

Persze vágott virágot nem minden évszakban tudsz frissen beszerezni, és nem is feltétlenül pénztárcabarát megoldás, így érdemes inkább bambuszt, vagy a magas páratartalmat jól bíró cserepes növényeket választanod.

Tárolás

A lányok általában a fürdőszobában tárolják az összes kincset (arc-, haj- és testápolási termékek, sminkek), de azért akadnak olyan dolgok is, amiket jobb elrejteni a szem elől (borotva, egészségügyi kellékek, körömolló). 

Azt javasoljuk, hogy tényleg csak a legszükségesebb dolgok legyenek elöl, a többi pedig mehet a szekrénybe!

Ami kint marad, az pedig kerülhet szép üvegedényekbe vagy vidám, színes tárolókba.

Képekre fel!

Bár nem igazán szokványos, mégis szuper megoldás, ha a fürdőszobádat képekkel is dekorálod.

Nem muszáj persze az egész falat beborítani különböző festményekkel – csinálhatsz egy kisebb gallery wallt, egy meghatározott tematikájú sorozatot, vagy akár az általad készített fényképeket is kiteheted.

A lényeg, hogy harmonizáljon a fürdőszoba többi elemével!


Ezt olvastad már? Gyönyörű gallery wall inspirációk


Izgalmas falak

Persze nem csak képekkel dekorálhatod a fürdőszoba falát – egy különleges tapéta is feldobhatja a helyiség hangulatát!

Természetesen praktikus okokból nem árt, ha a kád vagy a zuhanyzó környéke csempével borított, de a mosdó vagy az ajtó köré miért ne tehetnél fel tapétát? Máris személyesebb és egyedibb lesz a fürdőszobád, ráadásul ha megunod, néhány ezer forintból akármikor lecserélheted!

Tipp: Ha mégis a csempe mellett döntenél, akkor ne állj meg a falaknál – vezess végig egy mintát a falon, majd a padlón is, ez optikailag megnyújtja a teret!

Minden a fény

Bármilyen szuperül is van berendezve a fürdőszobád, ha nincs megfelelő vagy elegendő fény a helyiségben, akkor az egésznek lőttek.

Szerencsés vagy, ha ablakos a fürdőszobád, azaz természetes fényt is kap a helyiség, de a legtöbbször sajnos nem így van. Ilyenkor figyelj arra, hogy a központi mennyezeti csillár mellett legyen megfelelő fény a tükörnél is!

Tipp: Ne ragaszkodj az unalmas neoncsövekhez, jöhetnek a szebbnél-szebb fali lámpák vagy a lelógó mennyezeti csillárok!

Minták

Ha kiválasztottad, milyen színkombinációkat használsz majd a fürdőszobádban, érdemes a mintákról is döntened.

Például a csempe vagy a padló is lehet mintás, ez ugyanis remekül feldob egy kis fürdőszobát is.

Ha viszont nem szeretnél ennyire kötött elemeket, válassz egy csíkos, pöttyös, vagy bármilyen neked tetsző mintázatú zuhanyfüggönyt, ami szintén öltöztetik a helyiséget!

Tükröm, tükröm

A tükör a fürdőszoba egyik legfontosabb eleme. Nem csupán funkcionális szerepe van, hanem a dekoráció részeként is tekinthetsz rá. Ha nem egy egész falat borítunk be tükörrel – ami sokszor praktikus, hiszen tágítja a teret –, akkor a tükör formájának, keretének megválasztásával, vagy a körülötte elhelyezkedő elemekkel is dekorálhatsz. Csodásan mutat például egy kavicsos vagy mozaikos kerettel díszített tükör a mosdó fölött, igazi tengerparti hangulatot áraszt!

Tipp: Jó, ha egy vagy két nagyobb tükröt teszel a fürdőszobába, hiszen a kisebb társaik kevésbé praktikusak, és feng shui szempontból sem a legideálisabbak!


Feng shui a fürdőszobában – Fordítsd a javadra az elemek hatását!


Tengerparti ereklyék

Bár a fürdőszobában a kevesebb néha több, egy-két dekorációs elem a mindennapi használati tárgyak mellett azért elfér. Ilyen lehet például egy váza, amit megtöltesz a nyaraláson gyűjtött kavicsokkal, kagylókkal, vagy akár a tükör mellé is felfűzheted ezeket a kincseket egy madzag segítségével.

Így akármikor belépsz, biztosan kellemes emlékeket fog ébreszteni benned a látvány, méghozzá a legszebb nyaralásod pillanatait!

Ne feledkezz meg a hangulatos fürdőzésekről sem, melyek elengedhetetlen kellékei a különböző színes, illatos gyertyák és mécsesek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást