Ezek lesznek a tavasz színei: a Pantone top 10-es skálája 2016-ra

Ezek lesznek a tavasz színei: a Pantone top 10-es skálája 2016-ra

Címlap / Stílus / Divat / Ezek lesznek a tavasz színei: a Pantone top 10-es skálája 2016-ra

Persze, persze, virágillat, madárcsicsergés, meg minden, de én legalább annyira vártam a tavasz első hírnökét, a Pantone Spring 2016 színskálát, mint a természeti jelenségeket. Szerencsére a lista itt van, és csodásabb nem is lehetne. Mutatom az új évszak divatszíneit!

13-1520 Rose Quartz

Tényleg ritkán van, hogy annyi színt szeretek a Pantone színskáláján, mint idén!

A mostani felhozatalban pedig abszolút kedvencem a rózsakvarc: ez a kicsit fémes, metálos csillogású szín egyszerre illik az indusztriális és a vintage stílushoz is, mert vagány és szuper nőies.

A szürkével és a kékkel, de egy finom zölddel is remekül mutat, és szerencsére ezek a színek is szerepelnek a tavaszi kedvencek között.

16-1548 Peach Echo

A hamvas baracknál egy fokkal merészebb, vagányabb, izgalmasabb árnyalat, ami még így is nagyon ízléses és finom – szinte biztos, hogy idén slágerszín lesz az esküvőkön.

Önmagában is szép, de tegyél mellé egy kevés aranyat, vagy egy kiegészítőnyi türkizt, és szinte felrobban az az energia és frissesség, ami ebben a színben rejtőzik.

15-3919 Serenity

Akinek nem barackszínű lesz az esküvője, az szinte biztos, hogy ezt a szürkébe hajló, lágy kék színt fogja választani, és tökéletesen meg is tudjuk érteni.

Olyan, akár az őszi égbolt, megnyugtató, visszafogott, és nagyon tiszta, légies érzést kelt ez a szín, ami magában hordozza a kék frissességét, mégis egy kicsit melegebb, barátságosabb tud lenni.

A lila sötétebb és világosabb árnyalatai is illenek hozzá, a burgunditól a halovány rózsaszínig.

19-4049 Snorkel Blue

A tengerészkék olyan sokáig népszerű volt, hogy nem is meglepő, ha az idei tavaszi színskálán is van egy ehhez közel álló szín.

A tavasz jegyében azonban egy kicsit könnyebb, vizesebb, fényesebb kék árnyalat került a listára, ami mélységével a top 10 egyik legelegánsabb színe.

A pávatoll kékjével természetesen nagyon szépen mutat a mély zöld, de a fehérrel, a gyöngyházzal és az arannyal is kiemelheted az eleganciáját.

12-0752 Buttercup

A boglárka virág meleg, vajas sárga színe sokkal elegánsabb és kifinomultabb, mint az itthon indokolatlanul sokáig egyeduralmat fenntartó napsárga, mégis benne van minden, ami miatt a tavaszt szeretjük.

Legjobban semleges színekkel mutat, hiszen önmagában is nagyon erőteljes, így finomsága ellenére is tolakodóvá válhat.

A kékekkel azért jó barátságban van, de a natúr, nyers színek emelik ki igazán a szépségét.

13-4810 Limpet Shell

Másik személyes kedvencem a listán ez a gyönyörű, kékes-zöld vízszín, ami olyan, akár a kagylók belseje.

Friss, tiszta, üdítő, mégsem túl hideg, azt pedig különösen szeretem benne, hogy az egyébként komoly, elegáns színeket, például az aranyat vagy az ezüstöt is játékossá teszi

De ha nem félsz a merész húzásoktól, próbáld a szintén listás rózsakvarccal vegyíteni – különös dolgokat tudnak kihozni egymásból.

16-3905 Lilac Gray

Az akácvirág kissé szürkébe hajló lilája talán az egyik legérdekesebb színválasztás a Pantone listáján, még ha nem is teljesen meglepő.

A lila már hódít egy ideje, de most, a tavasz jegyében a burgundi vagy szilva szín helyett egy sokkal könnyedebb árnyalattal került fel a listára.

Ha magamtól kellett volna tavaszi divatszínekről írnom, ez valószínűleg nem jut az eszembe, de meg kell hagyni, hogy van egy visszafogott eleganciája egy hálószoba falán szerintem szépen mutatna.

17-1564 Fiesta

Ez volt az egyetlen árnyalat, ami először a kis színmintákat látva nem igazán tetszett, de amikor láttam néhány képen, hogy hogy működik a valóságban, sokkal szimpatikusabb lett.

A pipacsvirágok erőteljes pirosa szinte bármit életre kelt, és bár én nem vinném túlzásba a használatát, tény, hogy a legkisebb színfolt is olyan hatást eredményez, ami minden lesz, csak unalmas nem.

Meglepően szépen harmonizál a zölddel, de a fehér szép alaptónust ad neki, és rajtad múlik, hogy modern femme fatale, vagy inkább folk irányba viszed el a hatását.

15-1040 Iced Coffee

Egy szín, amivel nem igazán lehet mellélőni.

Nagy felületen is jól mutat, így tökéletes választás akár a nappali falára is, főleg, hogy jól variálható, sokféle színnel jól mutat, így a kiegészítők lecserélésével gyorsan megváltoztathatod az egész szoba hangulatát.

Van benne egy kevés aranyos árnyalat, így a fémes színű kiegészítők szépen kiemelik az eleganciáját, de a rózsával vagy a vízkékkel is elegáns, üde hatást kelt, akár a tengerpart homokja.

15-0146 Green Flash

Hát ez a zöld aztán tényleg egy zsenge, friss árnyalat, de végül is mikor válasszunk ilyen színeket, ha nem tavasszal, mikor már mindenkinek nagyon elege van a téli szürkeségből?

A divatházak bevállalták a teljesen zöld szetteket, én valószínűbbnek tartom, hogy a mindennapokban inkább kiegészítőkön jelenik majd meg ez az árnyalat, aminek egyébként valami miatt számomra van egy ’70-es évek feelingje.

A sötét lila egyébként szépen mutat vele, de nagyon erős hatást kelt, a málna és a narancs egy fokkal finomabbak, már ha emellett a szín mellett bármi finom és visszafogott maradhat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást