Gyönyörű gallery wall inspirációk – Te mit tennél ki a faladra?

Gyönyörű gallery wall inspirációk – Te mit tennél ki a faladra?

Címlap / Otthon / Dekor / Gyönyörű gallery wall inspirációk – Te mit tennél ki a faladra?

Mindig csodáltad azokat a nappalikat, ahol a falat színes, kisebb-nagyobb, összevissza elhelyezett képek borítják? Egy gallery wall – azaz több kép egy csokorba rendezve – nagyon egyedivé és exkluzívvá tudja varázsolni az otthonod – lássuk, mire kell odafigyelned, ha te is szeretnél egy ilyet a lakásodba!

Az alapok

Ha előre megtervezed, hova milyen képkereteket és képeket teszel, akkor nem nyúlhatsz mellé.

Azt javasoljuk, hogy készíts egy tervet először papíron – rajzold fel, hogyan tennéd csoportba a képeket, milyen formát szeretnél kialakítani, és milyen lesz az összhatás.

Ha papírból kivágod a megfelelő formákat, majd felteszed őket a falra, látni fogod, milyen lesz a végeredmény, és még könnyen módosíthatsz rajta!

Arányok

Fontos, hogy figyelj a megfelelő arányokra: a fal méretéhez képest találd meg azt a méretet és darabszámot, amivel nem zsúfolod tele a falad, és pont tökéletes hatást érsz el.

Ha biztosra akarsz menni, válogass különböző méretű, színű és stílusú képkereteket, és nagyjából 5 és 10 közötti képpel kalkulálj!

Lehet az elrendezés szimmetrikus, de az is izgalmas, ha kicsit szabadjára engeded a fantáziád és felrúgod a szabályokat!

Képek forrása: 12 / 3 / 4

Színek

A tervezés során válassz ki két-három olyan színt, amit hangsúlyozni szeretnél a faladon.

Ha a fal színes, a képek lehetnek fekete-fehérek vagy pasztellszínek keverékei, de ha fehér, akkor semmiképp ne hagyj ki egy-két izgalmas színt, ami megy a szoba többi dekorációs eleméhez.

Mi például a rózsaszín-fehér, fekete-fehér vagy sárga-fehér kombinációkért vagyunk oda!

Képek forrása: 1234

A tökéletes hely

Lehet a lépcsőd melletti falon, a kanapéd mögött, az ágyad fölött, a folyosódon, a tévé mögötti falon vagy a bejárattal szemben – ha fejben kipróbálsz több variációt, akkor biztos megtalálod a legtökéletesebbet, csak hallgass a megérzéseidre.

Nagyon izgalmas megoldás lehet az is, ha nem teszed a falra a képeket, csak egy polcra sorakoztatod vagy egyszerűen a földre állítod őket!

Képek forrása: 1 / 23 / 4

Stílusok

Egy gallery wall attól szuper, hogy személyes – így bármit is teszel a falra, az rólad szól majd.

Lehetnek ezek családi képet, idézetek, saját kezűleg készített rajzok vagy fényképek, a nyaralásod emlékei, vagy csak izgalmas ábrák, plakátok – a lényeg, hogy megtaláld az összhangot.

Sokszor működik a stílusok vegyítése, de nem árt, ha előbb kipróbálod őket egymás mellett!

Képek forrása: 1234

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást