Digitális detox: ez történt, miután 3 napig nem vettem kézbe a telefonomat

Digitális detox: ez történt, miután 3 napig nem vettem kézbe a telefonomat

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Digitális detox: ez történt, miután 3 napig nem vettem kézbe a telefonomat / 2. oldal

Negyedik fázis: nem is akarom tudni a választ

Szerencsére hamar elengedtem ezt a problémát. Egyrészt: egyedül vállaltam a telefonmentességet, így a többiek meg tudták nézni a túraútvonalakat. 

Másrészt: rájöttem, hogy egyszerűen nem kell mindig mindenre tudnom a választ.

Miért is lenne gond, ha néha marad néhány kérdés, amikre később visszatérhetünk, amin gondolkodhatunk többet, mint egy perc? Remek érzés volt úgy használni az agyamat, mint régen.

Ötödik fázis: nyugalom

Hátradőltem és olvastam. Belefeledkeztem egy történetbe anélkül, hogy percenként kiszakított volna belőle egy üzenet csipogása vagy bármilyen egyéb emlékeztető. Hallgattam az erdő zajait, ahelyett, hogy videókat néztem és hallgattam volna, és a közösségi oldalaim szüntelen fel-le görgetése helyett egyszerűen csak megnyugodtam.

Ha láttam valami szépet?

Nem nyúltam a zsebemhez, hogy lefotózzam, hanem egyszerűen átadtam magam a pillanatnak és ez semmivel sem kárpótolható. A hosszú hétvége végére egyre ritkábban jutott eszembe a telefonom és az, hogy mik lehetnek az aktuális hírek és ezzel párhuzamosan egyre nyugodtabbnak és kipihentebbnek is éreztem magam.

Tanulság

Mindenkinek szüksége van néhány nap digitális detoxra időnként, ahogy arra is, hogy az átlagos telefonhasználatát csökkentse a legkevesebb, elengedhetetlen mennyiségre. Modern világban élünk, így nem is áltatnám magam azzal, hogy érdemes teljesen elhagyni a telefont, de az biztos, hogy néha igen is szükség van erre a szabadságra – és remek érzés.

Legközelebb hosszabb időre szánom rá magam a detoxra, sőt az is lehet, hogy megpróbálom nemcsak nyaralás alatt, hanem havonta egy hétvégére beiktatni ezt a teljes nyugalmat

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást