A Depeche Mode újra Budapesten koncertezik

A Depeche Mode újra Budapesten koncertezik

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A Depeche Mode újra Budapesten koncertezik

A júniusi nagy sikerű koncert után Budapesten újra koncertet ad a Depeche Mode, más dalösszeállítással és változó színpaddal.

A britt együttes nemrég megjelent albumja a Sounds of The Universe (Az univerzum hangjai) Európa legtöbb országában vezeti az album eladási listákat.
2009 elejéig több mint százmillió lemezt adott el, 45 kislemezzel szerepelt a brit kislemez slágerlistán. A banda minden egyes stúdió-albuma bekerült a Top10-be az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban, Dániában, Svájcban, és Belgiumban, valamint további 20 másik országban.
Az együttes jelenlegi tagjai:
Martin Gore (1961. július 23., szövegíró, zeneszerző, billentyűs, gitáros, vokalista)
David Gahan (1962. május 9., énekes, szövegíró)
Andrew Fletcher (1961. július 8., billentyűs, vokalista, Szerepe a bandán belül tulajdonképpen ismeretlen. Leginkább a menedzseri munka áll hozzá közel.)

A Depeche Mode Magyarországon

Az együttes már 1985-ben járt Magyarországon, az akkor még Vasfüggöny mögött lévő blokk első Depeche Mode koncertje a budapesti Volán-pályán volt.
1988-ban dupla koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban, és ekkor szerezték kellemetlen tapasztalataikat az őket mindenhova követő fanatikus magyar rajongótáborral kapcsolatban.
Az 1993-as MTK-stadionbeli fellépést kihasználva Göd közelében forgatták a Condemnation kislemez videoklipjét. 8 évvel később, 2001-ben tértek vissza hazánkban, a Kisstadion teltházas volt.
Gahan szóló projektjét leszámítva 2006-ban láthatta a Depeche Mode-ot a hazai közönség, méghozzá kétszer is, mert a pillanatok alatt teltházassá vált tavaszi koncertet (Budapest Sportaréna) nyáron egy stadionkoncert követte (Puskás Ferenc Stadion). 2007-ben Fletcher tette tiszteletét a Hungarian Depeche Mode Fan Club Petőfi Csarnokban tartott rendezvényén.
Az együttes legnagyobb hazai koncertje (36000 fő) ugyanitt volt 2009 nyarán, míg 2010 januárjában ismét az Arénában adnak koncertet.

Időpont:

Hétfő, 11. Jan 2010, 20:00
Papp László Budapest Sportaréna, Budapest
Jegyek a Ticket Express jegyirodáiban kaphatók.
 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!