DIY cuki nyuszi pomponból vagy tojásból: lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan csináld

DIY cuki nyuszi pomponból vagy tojásból: lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan csináld

Címlap / Otthon / DIY cuki nyuszi pomponból vagy tojásból: lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan csináld

Közeleg a húsvét, a mostani körülmények között pedig biztos, hogy a gyerekekkel is több időt tudsz tölteni. Éppen ezért lehet jó program az, ha közösen készítetek aranyos dekorációkat az ünnep alkalmából. Én is hoztam egy ötletet, amit egyszerű elkészíteni, a végeredmény hihetetlenül aranyos és a nagyobb gyerekek akár egyedül is el tudják készíteni. De persze azzal sincs gond, ha te szeretnéd levezetni az elmúlt hetek feszültségeit egy kis barkácsolással. Ez a kíváncsi nyuszkó egy pomponból készül (de akár egy tojást vagy karácsonyi gömböt is átalakíthatsz).

via GIPHY

Amire szükséged lesz:

  • 1 db nagyobb pompon, tojás (kifújva) vagy gömb
  • vatta (ha tojásból vagy gömbből készíted)
  • ragasztópisztoly
  • dekorgumi, karton vagy filc anyag
  • egy kisebb cserép vagy bögre
  • némi zöld rafia
  • egy kisebb pompon
  • művirágok, vagy más, kisebb dekorkellékek (opcionális)
  • akrilfesték (opcionális)

Elkészítés:

A kifújt tojást vond be vattával a ragasztópisztoly segítségével. Ha kisebb gyerekek készítenék, ezt a műveletet mindig a szülők végezzék el, hiszen könnyen megégethetik magukat vele! Ugyanígy járj el a gömb esetében is.

Ezt követően a kaspóba tömj egy kis rafiát és belül, a szélére is rögzíts néhány szálat ragasztóval. Jöhetnek rá a művirágok, bogyók, vagy bármi, amivel szeretnéd még dekorálni a kaspót. Akár egy aranyos kis répát is készíthetsz papírból.

via GIPHY

A dekorgumiból/kartonból/filcből vágj ki két ovális alakot (ezek lesznek a nyuszi tappancsai). Ha egyszínű anyagból dolgozol, akkor festékkel vagy filctollal rajzolj rájuk kis rózsaszín oválisokat talppárnaként. Ha van rózsaszín kartonod, filc anyagod, vagy dekorgumid, ehhez a lépéshez azokat is nyugodtan használhatod.

via GIPHY

Utána nincs más dolgod, mint a pompont, tojást vagy gömböt a kaspó egyik belső széléhez ragasztani, majd a tappancsokkal is járj el ugyanígy, csak ezeket kívülre helyezd. Végül pedig a nyuszi farkát is ragaszd fel, és már kész is vagy. 

via GIPHY

Ha szeretnéd, a kaspót előtte le is festheted akrilfestékkel, vagy akár egy szalagot is köthetsz rá, hogy még ünnepibb legyen a végeredmény!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!