Dekor / Otthon

Csodálatos terítékek karácsonyra: legyen minden nap másmilyen a hangulat!

Csodálatos terítékek karácsonyra: legyen minden nap másmilyen a hangulat!

Még ötleteket gyűjtesz a karácsonyi terítékekhez? Ne keresgélj tovább, az alábbi inspirációk egész biztosan meghozzák a kedvedet a vacsora utolsó, ám mégis leglátványosabb simításaihoz.

Lila és ezüst

Az ezüst megszokott színnek tekinthető a karácsonyi dekorációk világában, bár nem olyan népszerű, mint az arany.

A lilát azonban valamiért hanyagoljuk, pedig nem csak akkor érdemes támaszkodni rá, amikor épp divatja van.

A lila és az ezüst rendkívül izgalmas és egyedi színkombináció a terítékre, ha pedig még feltűnőbb összképre vágynál, akkor nyugodtan párosíthatod kékkel és rózsaszínnel is.

Klasszikus arany

A karácsony klasszikus színe, az arany mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen a legtöbb helyen a csillogás és a különféle arany árnyalatok dominálnak a dekoráció és az ünnepi asztal tekintetében.

Ezzel a rendkívül feltűnő és alkalmi színnel nem lehet melléfogni még akkor sem, ha már-már zsúfolt hatást keltenek a díszek.

Ráadásul, mivel az arany ennyire népszerű, egész biztos, hogy változatos és izgalmas terítéket tudsz az asztalra varázsolni a segítségével, hiszen minden egyes kiegészítőből kapható aranyszínű változat.

Csodaszép hófehér

A hófehérrel képtelenség melléfogni – igaz ez a karácsonyi terítékre is.

Amellett, hogy ez a szín tökéletesen illik a télhez, ünnepi hangulatot is teremt.

További előnye, hogy bár önmagában is tökéletes, pillanatok alatt átalakíthatod, ha néhány színes kiegészítőt teszel rá. Így az alkalmi vacsorához remekül passzoló terítékből néhány mozdulattal varázsolhatsz egy teljesen más hangulatot közvetítő összképet.

A fehérre egyébként is érdemes alapként támaszkodnod, hiszen segítségével könnyű a végtelenségig variálni az aktuális teríték hangulatát.

Bohókás piros-zöld

A piros és a zöld – karöltve némi fehérrel – ugyancsak alapvetőnek számít a karácsonyi dekorációkat illetően, azonban ez a bohókás oldala nem annyira ismert és népszerű, pedig a gyerkőcök egész biztosan imádni fogják!

A Grincs nem csupán egy kihagyhatatlan mese az apróságok számára az ünnepek során, hanem akár a karácsonyi dekoráció témája is lehet. 

Ha nem is szenteste, de a délutáni családi összejövetelhez tökéletes választás a mese inspirálta teríték.

Egyszerű natúr

A karácsonyi terítéknek nem muszáj csillogónak, feltűnőnek és élénknek lennie, bár ilyenkor aztán senki nem róhatja fel neked, ha ezt az irányvonalat követed.

Ha azonban inkább a natúr színeket kedveled, akkor az egyszerű, természetes dekoráció a terítéket illetően is tökéletes választás lesz számodra.

Alapszabály, hogy csak matt, egyszerű színekre, és a természetben is fellelhető alapanyagokra, formákra építs – az egyszerűség jegyében ilyen csodás terítékre számíthatsz!

Modern meghittség

Akkor sem kell lemondanod a karácsonyi hangulatról, ha imádod az egyszerűséget, de a vidéki rusztikusság nem igazán ragadta meg a fantáziádat.

Ebben az esetben tökéletes kombinációt kínál a fekete-fehér kettőse, némi szürkével megbolondítva.

A modern otthonokban kihagyhatatlan ez a két-három alapszín, amit persze karácsonykor érdemes feldobnod kicsit például néhány illatozó fenyőággal, gyertyával, vagy éppen gondosan megtisztított, miniatűr farönkökkel.

Az egyszerű kiegészítőknek köszönhetően igazán ünnepi külsőt varázsolhatsz az étkezőasztalnak!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást