6 csodálatos kert Európában

6 csodálatos kert Európában

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 6 csodálatos kert Európában

A természet önmagában is gyönyörű, de a kreatív emberi kéz még varázslatosabbá tudja tenni. Az európai kerteknek, udvaroknak és parkoknak különös bája van, többségük több száz éves.

Torosay kert, Skócia

Egy 150 éves skót bárói kastély kertjéről van szó, egyedi báját különleges szűk sétányainak, hangulatos növényzetének köszönheti.
Ma már koncertek, szemináriumok, esküvők remek helyszínéül szolgál.

Generalife birtok, Granada, Andaluzia, Spanyolország

A Palacio de Generalife a granadai Nasrid szultánok nyári rezidenciája volt. A palota és a köré épült kertjei III. Muhammad (1302-1309) uralkodása alatt épültek. A komplexum központja a Patio de la Acequida, amely egy hosszú szökőkutas medence köré épült virág-, pavilon- és buxus-rengeteg.
A Generalife az egyik legrégebbi fennmaradt mór kert. A mai stílusát 1931-ben kapta Francisco Moreno Prieto-tól. A járda hagyományos kavizs-mozaik stílusban van kirakva: a világos kavicsok a Darro folyóból, a feketék a Gentil folyóból származnak.

Angels Jardin des Plantes, Párizs, Franciaország

A botanikus kertet 1798-ban nyitották meg az Angers-i Jardins de Plantes nyilvános parkban. 1898-ban tervezte Edoardo Andre.
A lendületes sétányok szobrokkal díszítettek, miközben különleges ültetési stílusban elplántált virágok gyönyörködtetik a parkot.

Mirabell kert, Salzburg, Ausztria

A világhírű Mirabell kert észak-déli irányban épült, a Hohensalzburg vár és a Salzburger Dóm irányában. Az eredeti kerteket 1689-ben tervezték újra, így nyerte el mai formáját.
A kert szívében egy nagy szökőkút van négy mitológiai ihletésű szoborral körbevéve. A kert fő részében hatalmas virággal beültett terület található, sétányokkal és szobrokkal megszakítva.

Keukenhof tulipán kertek, Lisse, Hollandia

A világ legnagyobb virágos kertjének tartják, közel 7.000.000 virághagymát ültetnek el évente itt. Dél-Hollandiában található Lisse városa mellett.
A kert ötlete 1949-ben született, amikoris olyan kertet szerettek volna építeni a hollandok, ahol bemutathatják az összes virágukat, így segítik a holland virág-exportot. Ma is a világ legnagyobb virágoskertje Keukenhof.

Exbury kert, Hampshire, Anglia

Ez a csodálatos régi kert a Rothschild családé volt. Egy 200 hektáros erdő csodálatos kerttel, ahol rododendronok, azáleák és kaméliák sokasága található. Az egyesült királyság legszebb kertjének tekintik.
Jelentős része a kertnek a hortenzia séta, a sziklakert, a fekete hattyúk, a napóra kert, amelyben egzotikus növények sokasága nő,  valamint a Camelia séta.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást