Csirkemell pármai sonkába tekerve

Csirkemell pármai sonkába tekerve

Címlap / Életmód / Receptek / Csirkemell pármai sonkába tekerve

Ez egy nagyon egyszerű recept, kevés kalóriát tartalmaz és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
– 4 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell
– 4 szelet pármai sonka
– só, frissen őrölt fekete bors
– 1 evőkanál oliva olaj
– 2 közepes édes burgonya, kockára vágva
– 2 fej hagyma, apróra vágva
– 6 kis sárgarépa, szeletelve
– piros és fehér bors, frissen őrölt
– 3 csipet apróra vágott köménymag
– 8 bazsalikom levél

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Oliva olajon puhítsuk meg a felkockázott zöldségeket. Ízesítsük a köménnyel, a két féle borssal és sóval.

Minden csirkemellre tegyünk 2 bazsalikom levelet, majd sózzuk, borsozzuk a húst.

Tekerjünk a pármai sonkát a csirkemell köré. Öntsük tűzálló tálba a zöldségeket és helyezzük rá a húst.

Süssük 30-35 percig, ameddig a hús átsül és a zöldségek megpuhulnak.

Bien tipp:
leönthetjük az egészet joghurtos, reszelt sajtos, fokhagymás öntettel – így süssük meg.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!