Hozzávalók:
– 4 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell
– 4 szelet pármai sonka
– só, frissen őrölt fekete bors
– 1 evőkanál oliva olaj
– 2 közepes édes burgonya, kockára vágva
– 2 fej hagyma, apróra vágva
– 6 kis sárgarépa, szeletelve
– piros és fehér bors, frissen őrölt
– 3 csipet apróra vágott köménymag
– 8 bazsalikom levél
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Oliva olajon puhítsuk meg a felkockázott zöldségeket. Ízesítsük a köménnyel, a két féle borssal és sóval.
Minden csirkemellre tegyünk 2 bazsalikom levelet, majd sózzuk, borsozzuk a húst.
Tekerjünk a pármai sonkát a csirkemell köré. Öntsük tűzálló tálba a zöldségeket és helyezzük rá a húst.
Süssük 30-35 percig, ameddig a hús átsül és a zöldségek megpuhulnak.
Bien tipp: leönthetjük az egészet joghurtos, reszelt sajtos, fokhagymás öntettel – így süssük meg.
Jó étvágyat kívánunk!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!