5+1 copf ötlet nyárra, ha már unod a hétköznapi frizurákat

5+1 copf ötlet nyárra, ha már unod a hétköznapi frizurákat

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 copf ötlet nyárra, ha már unod a hétköznapi frizurákat

Nyáron mi sem egyszerűbb, mint reggel egy laza copfba fogni a hajad, és úgy nekivágni a napnak. Ez nem csak azért jó módszer, mert egy-két ügyes trükkel jól elrejtheted, ha kimaradt a hajmosás, és a nyári nagy melegben sem melegít majd zavaróan a hajad. Ha nincs sok ötleted arra vonatkozóan, hogy az egyszerű copfon kívül még milyen lehetséges opcióid vannak, akkor kattints tovább egy kis inspirációért!

Hajpánttal

Ha sehogy sem áll reggel a hajad és alig tudod a rakoncátlan tincseket megfésülni, akkor jól jöhet egy kis plusz erősítés például valamilyen hajpánt, kendő vagy szalag formájában.

Ha egy feszesebb, elegánsabb copfot szeretnél készíteni, akkor a copf maradjon lent, a hajpánt pedig legyen szoros. Persze néhány szálat azért húzz előre, amit esetleg be is hullámosíthatsz, hogy ne legyen túl szigorú és feszes az összhatás.

Ha inkább egy strandos hatást szeretnél elérni, akkor szerezz be egy vidám színű kendőt és ezt kösd a fejedre úgy, hogy a hajad laza, esetleg hetykén hullámos marad.

 

Egy pofonegyszerű csomó

Ha nagyjából kettő percet szeretnél tölteni reggelente a hajaddal, akkor ez egy tökéletes opció szinte bármelyik napra.

Kicsit több, mint egy sima copf, mégsem kell hozzá semmi extra, csak egy hajgumi és egy-két hullámcsat.

Hogyan csináld? Egy vékony hajgumival fogd copfba a hajad, majd nagyjából a nyakad közepénél szedd ketté a hajad és csinálj egy csomót úgy, mintha a cipődet kötnéd.

Ügyelj arra, hogy elég szoros legyen, majd ha rögzítetted hullámcsattal, akkor kihúzhatsz belőle szálakat, hogy egy kicsit lazább legyen. Hát nem pofonegyszerű?

 

Halszálka

Ha három percnél több időd van és valami extrát szeretnél kihozni a hajadból, akkor érdemes kipróbálnod a halszálkafonást. A legjobb, ha nem frissen mosott hajjal kezdesz neki, hiszen ilyenkor sokkal csúszósabb és puhább a haj, ami ennek a fonásnak nem tesz jót.

Választhatsz, hogy csak a hajad egyik részéből csinálsz egy kisebb fonatot vagy az egészet befonod hátra vagy oldalra, de egy kicsit extrázhatsz is.

A képen látható fonás sem megy nagy ördöngősség, a fent összefogott hajat saját magán át kell húznod egyszer, majd a kis copfot kell két egyfroma részre szétválasztanod, és mindig egyenletesen vékony tincseket átteni a másik oldal szélére. Hidd el, bonyolultabban hangzik, mint ahogy készül!

 

Egyszerű copf fonattal

Az egyszerű fonás valószínűleg még a saját hajadon is megy, ez nem annyira bonyolult feladat.

Akkor könnyebb a dolgod, ha látod is, amit csinálsz, így azt javasoljuk, hogy amíg igazán bele nem jössz, addig oldalt kezdd a fonatot és ezt egyszerűen fogd bele a copfodba a többi hajaddal együtt.

Ettől egy kicsit izgalmasabb lesz a hajad textúrája, plusz egyszerre egyedi és elegáns lesz.

Tipp: Ha már régóta fonod a hajad, akkor próbálkozhatsz parkettafonással is, sőt, ha sok hajad van, akkor akár több irányból is elkezdheted, ami végül a copfodban ér össze.

 

Csavarodj be!

Ha az a probléma, hogy nincs túl sok hajad és azt szeretnéd, hogy többnek és dúsabbnak látszódjon, akkor praktikus és egyszerű megoldás, ha középen elválasztod, felülről elveszel két kisebb tincset, amit kicsit becsavarsz az ujjaiddal, majd köépen összefogod egy vékony hajghumival vagy hullámcsatokkal.

Ha szereted, hogy a hajad egy része lelóg, akkor akár így is hagyhatod, a maradékot egy kicsit behullámosíthatod, majd tengervizes hajspray-vel átfújhatod és kicsit megborzolhatod, vagy egyszerűen összefoghatod.

 

Copf a copfban

Ha középhosszú vagy hosszú a hajad, akkor szuper megoldás lehet ez a látványos, mégis egyszerű copf megoldás.

Nincs más dolgod, mint nagyjából középen összefogni a hajad, majd ugyanolyan hajgumikkal néhány centis távolságokban újra összefogni a copfot.

Ha kész vagy, akkor húzd egy kicsit szét, hogy néhány szál kiálljon, hiszen így dúsabbnak és vastagabbnak tűnik majd a hajad.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást