Krémesek vagy kemények, fűszeresek, vagy éppen orrfacsaró szagúak. A sajtok világában mindenki megtalálhatja a kedvencét, ráadásul a finom tejtermékeket ezerféle módon lehet elkészíteni. Most végre elmondjuk, melyiket érdemes sütni, bundázni, mártogatni vagy csak szeletelni.
1/5 Cheddar
A cheddar Anglia legnépszerűbb sajtja, de az egész világon szép karriert futott be, amit kellemes, enyhén csípős íze mellett valószínűleg különleges állagának is köszönhet.
A cheddar tömör, szilárd sajt, mégis nagyon könnyen olvad, magában fogyasztva is selymes, lágy az állaga.
A cheddar olvasztva talán az egyik legfinomabb sajt, mártogatósnak is jó zöldséggel vagy kenyérdarabkákkal, de például rakott ételekre, pizzára vagy melegszendvicsre is fantasztikus feltét lehet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!