Kávét sokféleképp lehet fogyasztani, a kávéházak kínálatában is általában bőséges a választék, de ha eddig nem voltál tisztában vele, melyik elnevezés pontosan mit is takar, jó helyen jársz! Gyorstalpaló barista tanfolyamunkból megtudhatod, melyik hogyan készül.
4/5 Caffe Latte
A Caffe Latte nagyon hasonlít a Latte Macchiatóhoz, az alapvető különbség az, hogy a tej- és kávéréteg nem különül el rétegesen egymástól.
A kétharmad rész felhabosított tej, egy harmad rész presszókávé arányú ital esetében a kávé és a tej összekeveredik, így egy homogén színű és állagú tejeskávét kapunk, melynek tetejére szoktak egy kis tejhabot is csurgatni.
Ez ugyan a Latte Machiattónál kevésbé látványos és habos, cserébe viszont otthon is könnyen el lehet készíteni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!