Kávét sokféleképp lehet fogyasztani, a kávéházak kínálatában is általában bőséges a választék, de ha eddig nem voltál tisztában vele, melyik elnevezés pontosan mit is takar, jó helyen jársz! Gyorstalpaló barista tanfolyamunkból megtudhatod, melyik hogyan készül.
3/5 Latte Macchiato
A Latte Macchiato tökéletes választás annak, aki nem szereti a túl erős kávét, viszont hosszan ízlelgetni annál inkább szereti az élénkítő italt. A Latte Macchiato jelentése olaszul foltos tej, mely jól érzékelteti a tej és a kávé arányát – utóbbitól lesz foltos.
Elkészítéséhez a cappucinohoz hasonlóan tejre, tejhabra és egy adag eszpresszóra van szükség.
Első lépésként a felhabosított tejet kell a pohárba önteni, majd megvárni, míg a tej és a tejhab különválik – utóbbi lesz felül, mivel az a könnyebb. Amíg a tej leülepszik, elkészül az espresso, amit aztán szépen lassan (akár egy kiskanál segítségével) érdemes a tejhabra csurgatni, hogy szépen elkülönüljenek a rétegek egymástól.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!