10 brutális horrorfilm, amit több országban is betiltottak

10 brutális horrorfilm, amit több országban is betiltottak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 brutális horrorfilm, amit több országban is betiltottak

Köpök a sírodra (1978)

1978-ban a világ még nem állt készen arra a történetre, amiben férfiak megvernek, megerőszakolnak egy nőt, majd az válogatott kegyetlen halálnemekkel áll rajtuk bosszút. A kritikusok szörnyülködtek a film nyers brutalitásán, Kanada és Ausztrália betiltotta, mondván a nők elleni erőszakot népszerűsíti. A mű ezzel együtt kultuszfilmmé vált és több remake-et is ihletett, de az eredeti anyag Írországban a mai napig tiltólistán van. 

 

Kannibál holokauszt (1980)

Az egyik legelső „found footage”, azaz áldokumentum horrorfilm. Egy forgatócsoport leli halálát a dzsungelben benne, mikor a vérszomjas kannibál törzs egyenként lekaszabolja őket. A film olyan jól sikerült, hogy a rendezőnek bíróságon kellett bizonyítania, hogy egyik színész sem halt meg a forgatás alatt. 

 

Az emberi százlábú 2 (2011)

Már az első rész is feszegette az obszcenitás – és a cenzorok – határait, de a második résznél egy tucat ország döntött úgy, hogy náluk nem mutathatják be moziban a „fenékhez-szájjal összevarrt” emberekről szóló horror-eposzt. Végül Anglia két és fél percnyi vágással ugyan, de engedett a nyomásnak. A harmadik részt pedig már sehol nem tiltották be.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást