Stílus / Test

5 bőrpuhító praktika száraz sarkakra és bütykökre

5 bőrpuhító praktika száraz sarkakra és bütykökre

A zárt cipőbe szuszakolt lábakat megviseli a tél, és bár a száraz sarkak meg bőrkeményedések ellen a legbiztosabb módszer az, ha rendszeresen felkeresel egy pedikűröst, emellett azért te is sokat tehetsz azért, hogy a lábfejed puha és selymes maradjon.

Finom lábfürdő

Az egész nap vacogó kis lábujjaknak esténként egyébként is jót tesz egy finom fürdő, de ha még hidratál is, az különösen hasznos. 

Csak arra kell ügyelned, hogy a víz ne legyen túl forró, inkább csak kellemesen langyos, mert a meleg víz csak még jobban kiszárítja a bőrödet.

A lábvizet gazdagíthatod hidratáló illóolajokkal – például mandulával – és önthetsz bele egy pohár tejet is (a kecsketej a leghatékonyabb) a selymes puhaságért.

Kókuszos lábmasszázs

Egy finom lábmasszázs egyébként is jót tesz a keringésnek, ami belülről segít megőrizni a bőrsejtek egészségét, de ha hozzá egy kevés kókuszzsírt is használsz, akkor tényleg érezni fogod a tapintható különbséget.

Apró, körkörös mozdulatokkal dolgozd a hidratáló anyagot a lábfejed bőrébe, lehetőleg egy finom fürdő után.

Ha utána pamutzoknit húzol a lábadra, és így várod meg, hogy a krém maximálisan beszívódjon, még erősebb lesz a hatása.

Radír, radír, radír

Ha a bőrsejtek egyszer elhaltak, akkor persze semmiféle hidratálás nem segít rajtuk, ezért fontos, hogy rendszeresen megszabadulj a fölösleges rétegtől. A finom hidratálás ebben a segítségedre lehet!

Választhatsz bolti bőrradírt, de cukor és tej keverékével ugyanolyan jó otthoni krémet készíthetsz, a kritikusabb helyeken – sarok, bütyök – pedig egy habkő segítségével tudod szépen eltávolítani a keményedéseket.

A radírozást szintén egy meleg fürdő után érdemes elvégezni, majd egy öblítés után hidratáló krémmel zárni a kezelést.  

Házi lábkrém

A lábak rendszeres ápolása elengedhetetlen a bőr szépségének megőrzéséhez. Egy gyors krémezés is elegendő minden reggel és este, ha megfelelő krémet használsz.

Egy kevés sheavajba kevert argánolaj, egy E-vitamin kapszula tartalma, és néhány csepp tetszés szerinti illóolaj a kellemes illatért sokáig eláll egy kis tégelyben, és hű társad lehet a finom, puha lábakért vívott téli küzdelemben.

A jó cipő sokat jelent!

A lábápolás fontos, de legalább ennyit jelent, ha olyan cipőt választasz, ami jót tesz a lábaidnak, nem nyomja, szorítja el őket, hiszen így sokkal kevesebb bajt kell helyrehoznod a fürdőzés és krémezés során.

A természetes anyagú, lélegző cipők mindig jó választásnak bizonyulnak, de arra is érdemes figyelned, hogy napi rendszerességgel ne hordj olyan lábbelit, ami elnyomja a lábujjaidat, vagy szorítja a sarkadat.

Ha pedig a bőrkeményedés a talpadon, a lábujjak alatti részeken jelenik meg, akkor érdemes beszerezni egy minőségi talpbetétet, hogy puhább felületre érkezzenek a lábaid minden egyes lépésedkor.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást