Párkapcsolat / Szerelem

Ez a boldog párok 8 leggyakoribb szokása

Ez a boldog párok 8 leggyakoribb szokása

Kéz a kézben

Míg sok pár egymástól néhány méterre, vagy egymás után sétál, a boldog párok kéz a kézben, vagy egymást átkarolva járnak, így séta közben is egymás ritmusához igazodnak, és ez valamilyen minimális szintű figyelmet követel meg a másik iránt.

Emellett a kézen fogva sétálás egy üzenet a külvilág felé is, amit a párok együtt, közösen vállalnak, és ez szintén erősíti az összetartozás érzését.

Közös érdeklődés

Amennyire fontos az, hogy ne hanyagold el a saját hobbidat és barátaidat, legalább annyira fontos az is, hogy legyen közös érdeklődési körötök is. Természetes, hogy egy idő után a másik puszta jelenléte már nem tölt el izgalommal, azonban ha együtt csináltok valamit, ami örömet okoz, az megerősíti a köztetek lévő köteléket, és tartalmasabbá teszi a mindennapokat.

Ha nincs közös hobbitok, akkor keressetek valamit, ami mindkettőtöket érdekel – lehet bármilyen kis dolog is, ha mindkettőtöknek fontos, becsüljétek meg, és fordítsatok rá időt.

Büszkék a másikra

A boldog párok büszkék a partnerükre, és elégedettséggel tölti el őket, ha mások is együtt látják őket. Társaságban is gyakran fogják egymás kezét, karolják át egymást, vagy ülnek úgy, hogy összeérjen a térdük, ezzel is kifejezve a külvilág felé, hogy összetartoznak.

Ez nem csak biztonságérzetet kelt a másikban, de elégedettséggel is tölti el őket, hiszen a kapcsolatukat, a másik szerelmét sikernek érzik, amit szívesen mutatnak meg a környezetüknek.

„Legyen szép napod!”

A kutatók szerint a boldog párok minden egyes reggel, amikor elköszönnek egymástól, azt mondják, hogy szeretlek, vagy hogy legyen szép napod. Úgy vélik, ez az apró rituálé segít átvészelni a napindító stresszt, a közlekedést, a reggeli álmosságot vagy a pillanatot, amikor szembesülünk vele, mennyi teendő áll még előttünk.

Egy apró kedvesség sok plusz energiát ad, arra emlékeztet, hogy van egy fix, stabil dolog az életünkben, és ez boldogabbá tesz minket – a boldog kapcsolatnak pedig természetesen senki nem akar véget vetni.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást