Az avokádót egyaránt hasznosítják gyümölcsként és zöldségként is, tele van fehérjével, vitaminokkal és egészséges olajokkal. Eredetileg egy babérféle termése, mérete egy jól megtermett körtéé, belsejében tojás méretű maggal. Az eredetileg mediterrán vidékeken termő avokádót rengeteg módon fel lehet használni, és mivel egészséges és nagyon finom, ezért kár lenne nem kipróbálnod!
5/5 Csirkés-limeos avokádóleves
Egy isteni leves ebédre és vacsorára is kiváló, főként ha ennyire tartalmas!
Hozzávalók: 500 g felkockázott csirkemell, 2 evőkanál olíva olaj, 1 csésze darabolt újhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 csésze csirke alaplé, 2 paradicsom, felkockázva, ½ teáskanál kömény, só és bors, 3 evőkanál lime lé, 3 hámozott avokádó, felkockázva
Elkészítés: A csirkemellett pirítsd le egy edényben olívaolajon, sózd és borsozd, majd, add hozzá a zöldségeket. Pirítsd így egy ideig, majd öntsd fel az alaplével. Ezután jöhet bele a kömény, és főzd addig a levest, amíg meg nem puhul a hús. Mielőtt tálalnád, add hozzá a lime levet is.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!