Ilyen vagy, ha Bika vagy – A Bika jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Ilyen vagy, ha Bika vagy – A Bika jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ilyen vagy, ha Bika vagy – A Bika jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Bár egy ember jellemrajzának felállításánál az asztrológusnak nem elegendő pusztán az illető napjegyét ismernie, mégis a napjegy az, amely általában a legnagyobb mértékben képes befolyásolni az egyén személyiségét. Az „Ilyen vagy, ha…”-cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegy jó és rossz tulajdonságait egyaránt. Ha Bika vagy, ez az írás neked szól. Tarts velünk, és nézz szembe a negatív tulajdonságaiddal!

Birtokló

Túlságosan ragaszkodsz emberekhez és dolgokhoz; amit egyszer megszereztél, azt nem szívesen engeded ki a kezeid közül.

Ez éppúgy vonatkozik a téged körülvevő tárgyakra, mint az emberi kapcsolataidra.

A magánéletedben különösen zavaró lehet birtoklási vágyad, ugyanis ennek köszönhetően hajlamos vagy partnered kisajátítására és a féltékenységre is.

Gyermekedet a tulajdonodnak tekinted, és ha arra kerül sor, nehezen engeded kirepülni a családi fészekből.

Fukar

Az, hogy a pénzügyi döntéseidet minden esetben alaposan átgondolod, és hogy sohasem vásárolsz felesleges holmit, alapjában véve jó dolog.

Csakhogy nálad a takarékosság sokszor már a zsugoriság határát súrolja, még a legalapvetőbb kiadásokat is kétszer meggondolod.

Az általad megszerzett anyagi javakhoz nemcsak birtokló természeted miatt, hanem anyagi megfontolásból is ragaszkodsz: ha valami tizedszerre is elromlik, akkor is inkább megjavíttatod, minthogy újat vegyél helyette.

Földhözragadt

A megszokott dolgok híve vagy, nem igazán rajongsz a változásokért.

Ez önmagában nem is jelentene problémát, de te képes vagy ezt a fajta merevséget olyan művészi fokra emelni, hogy környezeted méltán ragasztja rád a maradi címkét.

Világnézeted – naná, hogy – konzervatív, ami persze egyáltalán nem baj, csakhogy te ezt is hajlamos vagy túlzásba vinni.

Ez egészen pontosan annyit jelent, hogy rugalmatlan, sőt, olykor kifejezetten vaskalapos vagy.

Makacs

Nyakas vagy, mint a bika. Önfejűséged nem ismer határokat. Szüleid engedetlen, dacos gyermekként emlékeznek rád, gyermeked pedig kérlelhetetlen szülőként jellemez.

Döntésedet akkor sem változtatod meg, ha időközben kiderül, hogy rosszul döntöttél – egyszerűen nem ismered be, ha tévedtél.

A magad elé kitűzött célokat minden esetben véghezviszed, még akkor is ragaszkodsz az elképzeléseidhez, ha már te is látod, hogy egyik-másik esetleg nem vezet semmi jóra – te ilyenkor is hajthatatlan maradsz.

Mindig mindennek a terveid szerint kell történnie.

Kényelmes

Túlzás lenne lustának nevezni téged, de tény, hogy meglehetősen “kényelmes” típus vagy. Alapvetően igényes vagy minden téren, de azért többször győz kiütéssel a hintaágyban olvasgatás, például a mosogatással vagy a fűnyírással szemben.

Bármit csinálsz, azt ráérős tempóban teszed, nálad nem létezik sürgős munka, a határidőket pedig egyszerűen nem veszed figyelembe.

Döntéshelyzetekben mindig a könnyebb utat választod, a lényeg, hogy a helyzet megoldása minél kevesebb erőfeszítéssel járjon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást