Babahálózsák – egy nélkülözhetetlen kiegészítő

Babahálózsák – egy nélkülözhetetlen kiegészítő

Címlap / Életmód / Család / Babahálózsák – egy nélkülözhetetlen kiegészítő

Nehezen lehetne egy rövid felsorolásban összefoglalni, hogy mik azok a holmik, amikre mindenképp szükség van a pici megszületését követően. Ez ugyanis egy terjedelmes lista, amiről többek között a babahálózsák sem hiányozhat. (x)

Sajnos van egy kellemetlen jelenség, amivel szinte minden szülő találkozott már: miután gondosan betakargatjuk a csemeténket, a takarójuk akarva-akaratlanul lekerül róluk. Erre a problémára kínál remek megoldást a babahálózsák, ami egész éjjel melegben tartja a piciket.

Ha még nincs ötleted, hogy honnan szerezhetnéd be, akkor tekintsd meg a Baby Inside Babatermékek alvózsák menüpontját! Itt nagyon sokféle különleges darabbal találkozhatsz, amik kellemes pasztellárnyalatokban és mintákban tündökölnek. 

Miért annyira hasznosak a babahálózsákok?

Míg a takarókat egyszerűen csak ráterítjük a picikre azt remélve, hogy rajtuk marad, addig a babahálózsákokba bele kell bújtatnunk őket. Ennek köszönhetően a nyakuktól, válluktól egészen a lábukig kellemes melegben érezhetik magukat, a kezük viszont szabadon marad, így nem kell tartanunk attól, hogy kimelegszenek. 

A babahálózsákok (vagy más néven alvózsákok) nem tudnak lecsúszni még akkor sem, ha kifejezetten aktív babánk van, aki szeret mozgolódni éjszaka. Így megakadályozható a kitakarózás kellemetlen jelensége, aminek következtében a csemeténk könnyen megfázhat.

Méret és anyag – avagy mire kell figyelned vásárláskor?

A hálózsákok többféle változatban kaphatók attól függően, hogy milyen hosszúak, a 72 cm-es a kisebb, a 75 cm-es pedig a nagyobb. Bár csak pár cm különbség van a kettő között, ami számunkra nem tűnik soknak, de a babánk számára sokat nyom a latban. A hosszabb változatban ugyanis több hely van ahhoz, hogy mozgatni tudja a lábát, ami a legtöbb újszülött egyik kedvenc tevékenysége.

Természetesen nemcsak a méretére, hanem az anyagára is oda kell figyelni, hiszen az közvetlenül érintkezik a pici bőrével. Nagyon fontos tehát, hogy kizárólag olyan termékek között nézelődj, amik természetes alapanyagokból készülnek, és az sem árt, ha oeko-tex minősítéssel is rendelkezik a kiválasztott darab. Ez ugyanis garanciát ad arra, hogy az anyag semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. 

Mikor kell búcsút inteni neki?

Amikor elkezdjük használni a babahálózsákot, már az elején érdemes tudni, hogy egészen pontosan meddig is lesz a hasznunkra. A kisebb típusok általában 0-3 hónapos korig jók, míg a nagyobbak 3-12 hónapos korig tesznek jó szolgálatot. Azt követően a baba testméretei miatt már nem használható, mert túl szűk lenne neki, az pedig kényelmetlenné tenné számára az alvást, pihenést.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, miért annyira hasznos kiegészítők a babahálózsákok. Legfeljebb csak az okozhat némi fejtörést, hogy milyen színűt, illetve milyen mintájút válassz, hiszen annyi csodás változat van! 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!