Hazánkban még nem számít túl felkapott alapanyagnak az avokádó, ami valahol érthető, hiszen viszonylag kevés helyen kapható – szerencsére azért már egyre több helyen előfordul – illetve az ára sem éppen a legalacsonyabb. Érdemes azonban nyitott szemmel járni, ugyanis mikor éretté válnak az avokádók, mindenhol leviszik az árukat, és tényleg fillérekért juthatunk hozzá ehhez a csodanövényhez! A testépítők, diétázók és vegánok körében is közkedvelt alapanyagnak számít, hiszen tele van természetes zsírokkal és fehérjékkel, továbbá vitaminokkal és nyomelemekkel! Nyersen fogyasztandó növény, melynek felhasználási köre sokrétű! Erre tökéletes példa az alábbi receptgyűjtemény!
3/6 Saláta mangóval és avokádóval
Hozzávalók:
• ½ csésze koktélparadicsom,
• 1 csésze spenót,
• 1 avokádó,
• ¼ csésze kukorica,
• ½ mangó (lehet kompót is, de a friss a legjobb),
• ¼ csésze koriander,
• ½ lime leve.
Elkészítés:
A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a kukoricát leszűrjük, a mangót felkockázzuk. Egy tálban minden hozzávalót összeforgatunk a spenót kivételével! A spenót legyen a saláta „ágya”. Halmozzuk egy tálra, majd tegyük rá az összekevert hozzávalókat, és kész is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!