Hazánkban még nem számít túl felkapott alapanyagnak az avokádó, ami valahol érthető, hiszen viszonylag kevés helyen kapható – szerencsére azért már egyre több helyen előfordul – illetve az ára sem éppen a legalacsonyabb. Érdemes azonban nyitott szemmel járni, ugyanis mikor éretté válnak az avokádók, mindenhol leviszik az árukat, és tényleg fillérekért juthatunk hozzá ehhez a csodanövényhez! A testépítők, diétázók és vegánok körében is közkedvelt alapanyagnak számít, hiszen tele van természetes zsírokkal és fehérjékkel, továbbá vitaminokkal és nyomelemekkel! Nyersen fogyasztandó növény, melynek felhasználási köre sokrétű! Erre tökéletes példa az alábbi receptgyűjtemény!
4/6 Vegán sushi avokádóval
Hozzávalók:
• 1 nori lap,
• ½ teáskanál almaecet,
• ½ csésze főtt sushi rizs (a jázmin vagy basmati általában ideális ehhez),
• ½ avokádó,
• ¼ uborka,
• 1 evőkanál szezámmag
Szószhoz: ½ lime leve, 1 teáskanál koriander, 3 evőkanál tamari vagy szójaszósz.
Elkészítés:
Terítsünk le egy réteg fóliát egy deszkára, erre helyezzük rá a nori lapot. A főtt rizst keverjük el az almaecettel, majd terítsük rá a nori lap ¾-re, hagyva egy kicsi helyet a feltekeréshez. Az avokádót és az uborkát tetszőleges méretre felvágjuk (érdemes csíkokra) majd a rizs közepére halmozzuk. Ha ezzel megvagyunk, elkezdjük lassan feltekerni a fólia segítségével a sushi tekercsünket, jó szorosan. A fóliába bugyolálva félre tesszük kicsit állni (arra ügyeljünk, hogy szoros maradjon a fólia!). Közben elkészítjük a szószt! Minden hozzávalót elkeverünk alaposan. Ha elkészült a sushi, egy éles késsel felkarikázzuk, meglocsoljuk a szósszal és megszórjuk szezámmaggal!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!