Akadnak olyan finomságok a konyhában, amikre gyakorlatilag csak egyfajta kiegészítőként, íz pótlóként tekintünk, pedig valójában ezek az ételek hihetetlenül megdobják az adott mennyiség kalóriaértékét, tehát egyáltalán nem segítik a diétát.
5/6 Tejtermékek
Megint csak egy létfontosságú tápanyagforráshoz érkeztünk, amiből mindennap fogyasztanunk kellene, csak nem mindegy hogyan, és mennyit.
Jó magyar szokás gyakorlatilag az összes ételt tejföllel dúsítani, a mediterrán vidékről pedig átvettük, hogy minden falatot sajtreszelékkel gazdagítunk.
Nos, ezek a praktikák kiválóak azok számára, akik hízni szeretnének, a diétázóknak azonban csínján kell bánniuk velük. A 12%-os tejfölben 142 kalória van 100 grammonként, és a legtöbb joghurt is becsapós az akár 100-140-es kalóriaértékével.
Mindezeknél is veszélyesebbek a sajtok, amikből az ajánlottnál jóval többet fogyasztunk. Ez nem csupán a magas sótartalom miatt veszélyes, hanem azért is, mert minél zsírosabb, annál ízletesebb a finomság.
A sajtok kalóriaérték szempontjából igen széles skálán mozognak: a népszerű parmezán 392 kalóriát, a Camembert és a füstölt sajtok átlagosan 300 kalóriát, míg a Trappista 341 kalóriát tartalmaz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!