5 apróság, amivel beköltözik az igazi hangulatos ősz az otthonodba

5 apróság, amivel beköltözik az igazi hangulatos ősz az otthonodba

Címlap / Otthon / Dekor / 5 apróság, amivel beköltözik az igazi hangulatos ősz az otthonodba

Idén végre elkészült a balkonunk, amit óriási öröm volt számomra szezonális köntösbe öltöztetni. Bár lassan már a karácsonyi dekorációink fognak előkerülni, azért még javában gyönyörködhetünk az őszi díszekben. Ha egy kicsit te is elmaradtál az évszakhoz kapcsolódó dekorációkkal, akkor próbáld ki az alábbi praktikákat, mert pár percnyi energia-befektetéssel is hamisítatlan őszi hangulat költözhet az otthonodba.

Hangulatvilágítás

A fények nagyon szorosan hozzátartoznak az őszi-téli szezonhoz, az ünnepekhez pedig különösen jól passzolnak. Bár egyre többen dekorálnak a nyárestéken is velük, ha azonnal otthonos, hívogató hangulatra vágysz, akkor a fényfüzérek mellett nem mehetsz el szó nélkül. A különféle ledes izzók, lampionok és lámpások már gond nélkül üzemeltethetők ceruza- vagy akár napelemekkel, így nem csak a nappalitokat, hanem akár a balkonotokat is könnyedén kidekorálhatod a segítségükkel – nem kell bajlódnod a kábelekkel.

Ha nincs időd, vagy energiád komolyabb hangulatvilágításhoz, akkor érdemes legalább néhány fényszálat, tündérfényt, esetleg gyertyát beiktatnod valamelyik sarokba, mert teljesen más lesz a közérzeted, ha a késő délutáni órákban nem muszáj azonnal lámpát kapcsolnod. 

 

 

Dekorálj a szezon terméseivel

Hamisítatlan őszi hangulatot varázsolhatsz az otthonodba, ha az ilyenkor elfogyasztott finomságokat nem rejted el az éléskamrában. Egyszerre csábítanak egészséges nassolásra és díszítik a környezetünk a szezonális finomságok: a különféle színekben pompázó almák, körték és szőlők, szilvák káprázatosan festenek az étkező asztalon, de a nappaliban is helyet kaphatnak a termések és a magvak.

Természetesen össze is boronálhatod ezeket a finomságokat, illetve kiegészítheted a tányérokat őszi dekorációkkal: akár kész dekorelemekkel, akár pár szál virággal, dísztökkel sokat dobhatsz az összképen.

 

 

Kerüljenek elő a puha textilek

Teljesen más hangulatba öltöztetheted az otthonodat, ha megtöltöd hívogató, pihe-puha textilekkel. Vannak, akik a szőnyegeket is lecserélik a szezonváltás során, de már az is rengeteget számít, ha odakészítesz a kanapéra, vagy a puffokra néhány vastag plédet, amikbe bármikor belebújhattok. Ezek csodás hangulatot biztosítanak a tornácon is, de akár dekorálhatsz a segítségükkel. Remekül festenek például egy falhoz támasztott létrára akasztva, de a kanapé mellé tett kosárban is megkapóak lehetnek.

 

 

Legyenek elérhető közelségben a játékok

A hosszú őszi esték meglehetősen unalmasak és laposak tudna lenni, ráadásul estére a többségnek nem sok kedve van aktívabb programokon részt venni. Hogyan lehetne akkor feldobni a hangulatot? Például úgy, hogy elérhető közelségbe, szem elé teszed azokat a játékokat, amik segítenek megtörni a jeget és jobb kedvre derítenek benneteket.

Ne rejtsétek mélyre a kedvenc társasjátékaitokat, vagy a kártyákat, ezek jó, ha mindig kéznél vannak a hideg hónapokban. Bizonyos játékokkal még akár dekorálhatsz is, és a fondüszett is jól mutat a nappali egyik komódján – utóbbit ugyancsak érdemes sűrűn elővennetek esténként, hiszen akár játék közben is mártogathattok. 

 

 

 

Feltöltő állomás

A fondüzés jó választás a hideg, őszi estékre, de nem csak ebben a formában kényeztethetitek magatokat. Érdemes a szezonra készítened egy otthoni „feltöltő állomást”, aminek a kivitelezésére elegendő egy nagyobb tálca, vagy egy emeletes süteménytároló. Ezeket szükség esetén könnyen tudod mozgatni: kényelmesen az érkező vendégek elé teheted, de ha úgy adódik, valamelyik kevésbé forgalmas sarokban is elrejtheted őket.

Kedvedtől függően megtöltheted sós, vagy éppen édes rágcsákkal, de helyet kaphat rajta néhány forró csoki alappor, szálas tea, és pár szép bögre. Érdemes a tálcákat, tálakat a szezonnak megfelelően kidekorálnod, így még hívogatóbb lesz a látványuk. 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást