7 ok, amiért látnod kell Capri szigetét

7 ok, amiért látnod kell Capri szigetét

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 ok, amiért látnod kell Capri szigetét

Ha igazán gyönyörű, romantikus, egyben izgalmas és érdekes helyre vágyunk, akkor feltétlenül látogassunk el Caprira. Az olasz félsziget dél-nyugati oldalán elhelyezkedő szigetet csak imádni lehet, és valószínű, hogy az utazás után visszavágyunk majd oda egész életünkben.

Út a szigetre

Caprit Nápolyból vagy Sorrentóból a legkönnyebb megközelíteni. Mivel a szigetre nem engednek be autókat, ezért hajóval érdemes utazni – az út 30 perce alatt igazán szép ízelítőt kapunk abból a csodálatos világból, melynek látnivalói ránk várnak látogatásunk során.
A félsziget gyönyörű partjaitól távolodva érdemes még egy pillantást vetnünk Sorrentora, majd egyre alaposabban csodálhatjuk meg Capri helyeit, kis utcácskáit és persze a fantasztikusan kék vizet.

Két város szigete

Capri szigetén két város található: Capri és Anacapri. Néhány leírás alapján a sziget neve is eredetileg azt jelenti, hogy „két város szigete”, de hogy ténylegesen innen ered-e az elnevezés, az nem került bizonyításra.
Caprit és Anacaprit hegyek választják el, melyek közül a legnagyobbak a Monte Solaro és a Monte Cappello, melyek mindegyike 500 méternél magasabb, így remek kirándulóhelyeknek számítanak, és csodálatos kilátást biztosítanak.

Kék Barlang

Capri egyik kihagyhatatlan látnivalója a Kék Barlang, olaszul a Grotta Azzurra. A barlang bejárata elég szűk, ezért kis csónakokon viszik be a látogatókat, és már a barlang felé vezető hajóút is igazán csodálatos élményt nyújt.
A barlangba bejutva pedig igazán lenyűgöző látvány fogad bennünket: azon túl, hogy a víz azúrkék, ugyanez a szín tükröződik vissza a barlang falán is, így olyan, mintha az egész tér gyönyörű kékbe borult volna. Igazi mesevilág várja a barlangba látogatókra.

Faraglioni

A sziget dél-keleti részén, a parttól alig néhány méterre található a Faraglioni, vagyis a Sziklák. Az elnevezés 3 sziklát takar, amelyek nevüket onnan kapták, hogy melyik milyen közel van a parthoz: Terra (föld), Mezzo (közép) és Fuori (kívül).
Igazából egy negyedik szikla is létezik, de ezt a hullámok miatt szinte soha nem láthatjuk, bár teljes szélcsend esetén a szikla csúcsa egy rövid időre néha kivillan a tengerből.

Világítótorony

Anacapritól alig néhány kilométerre a parton áll a Punta Carena, Capri egyik jellegzetes látványossága, a több mint 150 éves világítótorony. Építésekor, a XIX. század második felében Itália egyik legnagyobb világítótornyának számított, amely máig tökéletesen üzemel és megőrizte eredeti, nyolcszög alakú formáját.
A forgó világítótestből 3 másodpercenként felvillanó fénycsóva majd’ 50 km-ről is jól látható, és hatalmas segítség a hajósoknak már közel két évszázada.

Villa Jovis

A Villa Jovis, vagyis Jupiter villája Capri egyik igazán különleges látnivalója a Tiberius hegyen, a sziget észak-keleti részén. Tiberius császár építtette időszámításunk kezdete előtt néhány évtizeddel, és annyira szerette, hogy lehetőleg az összes idejét itt töltötte.
Róma irányítását is sokszor innen intézte, ő maga pedig inkább orgiákat tartott itt, és perverzebbnél perverzebb eseményekkel szórakoztatta magát és vendégeit. Emellett a villa maradványai az i.e. I. évszázad építészetének legjobb állapotban lévő építményének számítanak. A hely kihagyhatatlan kilátást biztosít a látogatóknak.

Szórakozás

Capri kiváló választás, ha szeretünk várost nézni, szeretjük a hangulatos, nyitott bárokat, éttermeket, ahol kiváló olasz ételeket szolgálnak fel, emellett kedveljük a történelmi emlékeket, nem utolsó sorban pedig szívesen kipróbáljuk a vízi sportokat is.
Ha ezek elegyére vágyunk egy gyönyörű helyen, akkor már meg is találtuk a nyaralási úti célunkat. Vagyis irány Capri!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!