Dekor / Hobbi / Otthon

4 csináld magad kandalló, ha imádod a hangulatát, és nincs igazi

4 csináld magad kandalló, ha imádod a hangulatát, és nincs igazi

Mindig is arra vágytál, hogy a kandalló melege mellett ihasd a forró csokidat, miközben a sarokban ott áll a fenyőfa, és épp karácsonyi film megy a tévében? Ha eddig csak az utóbbi három valósulhatott meg, jó hírünk van. Ha másnem, legalább DIY módon elkészítheted a saját, személyre szabott kandallódat! A legegyszerűbb kartonpapírból elkészíteni, de a fa és egyéb újrahasznosítható lemezek is jó szolgálatot tehetnek.

A papírkandallókhoz szükséged lesz néhány eltérő méretű kartondobozra, ezek méretét a lenti példáknál konkrétabban is eláruljuk. Ezen kívül már csak ragasztó kell, olló, és bármi, amit a külső bevonatnak el tudnál képzelni. Ha van korábbról megmaradt tapétád és ehhez való ragasztód, az szuper, de ha nincs, akár fehér lappal is körberagaszthatod a kartont, és utólag megfestheted. Az, hogy milyen színvilágban és elrendezésben gondolkodsz, már rád van bízva, de az alábbiakban mutatunk néhány ötletet, amit érdemes lemásolnod!

Ha több a szabadidőd

Ennél a megoldásnál szükséged lesz egy laposabb kartondobozra a kandalló aljához, egy keskenyebb, de jóval magasabb dobozra a közepéhez, egy közepes méretű cipősdobozra a tetejére (ez segít bemélyedést csinálni a fának), valamint egy kartonlapra, amit a felső részére helyezhetsz. Az első lépés, hogy vágd ki a nagy doboz közepén egy négyzetet. Figyelj arra, hogy ez a négyzet ne legyen nagyobb, mint a cipősdobozod teteje. Így tudod elérni azt, hogy legyen egy néhány centis bevágás a kandallódba, ahová a dekorfákat helyezheted. Ezt később fekete-barna színekkel, a képen látható módon megfestheted. Ha ezzel megvagy, rögzítsd egymásra a kartondobozokat, hiszen a lényeg, hogy ezek ne essenek szét. Ha elég szabadidőd van, érdemes lehet ezt a téglamintát megrajzolni A3-as papírokra, majd lefesteni, és a végén ezt ráragasztani a kartonra.

 

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást