Aktív nyaralásra vágysz az idén? Adunk pár tippet!

Aktív nyaralásra vágysz az idén? Adunk pár tippet!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Aktív nyaralásra vágysz az idén? Adunk pár tippet!

Nem mindenki rajong azokért a nyaralásokért, amelyek a tengerparton töltött lazítással telnek, vagy éppen a városokban korzózással, vásárolgatással. Ha te is köztük vagy, bizonyára szívesen kipróbálnál egy aktívabb nyaralást az idén. Ha még nincs ötleted, hova menj, most adunk néhány tippet!

Szádelői-völgy, Szlovákia

Szlovákia Grand Canyonjaként híresült el a Szádelői völgy, amely remek úti cél lehet annak, aki egy szuper, hegyi túrával töltené a vakációt. A sziklafalak között a Szár-patak szalad, a környezet pedig igazi vadregényes táj.

A völgyben számos vízmosás és barlang is található, amelyeket szintén érdemes meglátogatni. Azonban a 105 méter magas, Cukorsüvegnek nevezett sziklafal a legérdekesebb látnivaló a környéken, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni.

Ha nem tervezel hosszú nyaralást, csak néhány napra ruccannál ki, ennél jobb választásod nem lehet a túrázás szerelmeseként.

Mreznica, Horvátország

A Mreznica folyó Horvátország közepén található, és az egyik legideálisabb helyszín az országban a vadvízi evezésre. Ha szereted a kempingezést is, a folyó mellett szerencsére erre is van lehetőséged, így szálláshely után sem kell nézni.

A folyó nem túl gyors folyású, azonban számos vízesés található erre, amely izgalmassá teszi a raftingolást. Ha még nem vagy profi raftingos, ide akkor is érdemes ellátogatni, hiszen nem egy túl nehéz vadvízi evezős pálya ez a szakasz.

A kristálytiszta vízben számos állatot megfigyelhetsz, a folyó mentén pedig csodaszép természet vesz majd körül.

Neusiedler See, Ausztria

A Fertő-tó ausztriai részén találhatók a legjobb bicikli utak, és természetesen számos látnivaló is akad errefelé. A tó ausztriai szakaszára is érdemes nyáron egy hosszabb kerékpártúrát szervezni, de akár az egész tavat is körbebiciklizheted.

Ha strandoláshoz is kedved támad, természetesen van rá lehetőség, és bőséges szálláslehetőségből is válogathatsz, ha ide terveznéd a következő nagyobb kiruccanást. A teljes tavat körbetekerni 133 km-en lehet, melyből a magyarországi szakasz 38 km.

Ha kevésnek ítéled ezt az utat, érdemes már a tóhoz is egy kerékpártúra keretében lemenned.

Hadrianus útja, Anglia

Európában nem csak az El Caminó létezik, ha egy hosszabb gyalogtúrát tervezel, számos útvonal található Angliában, Írországban, Skóciában, Olaszországban vagy akár Franciaországban is. Ezek közül az angliai Hadrianus útja nagyjából egy hét alatt teljesíthető.

A 135 km hosszú út a keleti parti Wallsendből indul, és Bowness-on-Solwaynél ér véget. Az út természetesen Hadrianus faláról kapta a nevét, ahol régen római légiósok állomásoztak. Így a túra kimondottan jó azoknak, akik szeretik a történelmet, hiszen a csodaszép tájakon kívül római kori értékeket, maradványokat is látni erre.

Korfu, Kréta, Mykonos és Santorini, Görögország

A vitorlás szerelmeseinek remek terep a görög szigetvilág egy nyári aktívabb kikapcsolódáshoz. Sőt, ha nyáron éppen nincs időd elutazni, akár még kora őszre is kitolhatod ezt a vakációt, hiszen az időjárás ilyenkor is csodaszép a görög partoknál.

Hajót a görög partoknál is bérelhetsz, és szálláslehetőség is rengeteg akad ezeken a területeken. A rövidebb, 3-4 napos túráktól kezdve akár a 2 hetes utakig is érdemes ide tervezni egy nyaralást. A görög nyarak szerencsére csapadékmentesek, és a szigetvilág páratlanul szép!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!