Mindannyiunk számára ismerős lehet a tavaszi fáradtság, ebben a mostani helyzetben pedig különösen igaz, hogy szervezetünknek szüksége van egy alapos felturbózásra az évszakban. Ne adjuk meg magunkat semmilyen betegségnek, erősítsük immunrendszerünket minden lehetséges módon. Íme, tippjeink!
1/5 Tavaszi immunerősítő zöldségek
Nemcsak tavasszal, az év minden szakaszában a zöldségek és a gyümölcsök jelentik a legbiztosabb vitaminforrást. Mindig érdemes éppen aktuálisan termő, szezonális dolgokat pakolnunk a tányérunkra, garantáltan nagyobb vitaminbevitelt remélhetünk tőlük, mint akármilyen tablettától vagy koncentrátumtól. De mit érdemes tavasszal választanunk? Bár nem mindig könnyű beszerezni, de az articsóka például szuper vas, magnézium, kálium és B1-vitamin forrás, de fehérje is bőven található benne, miközben kellőképpen kalóriaszegény ahhoz, hogy bármilyen diétába beilleszthessük.
Egyik kedvenc saláta-alapanyagunk, a rukkola is jó választás, amely gazdag ásványi anyagokban, magnéziumban és az izmoknak, csontoknak is jót tesz.
Tehetjük salátába, szendvicsbe, de akár pizzafeltétként is megállja a helyét, ha valaki kedveli kesernyés ízét. Popeye kedvencét, a spenótot se hagyjuk ki a sorból, amely remek immunerősítő, A-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni az enyhébb fertőzéseket, csökkenti a vérnyomást, ráadásul magnéziumban, kalciumban és rostban is gazdag.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!