Tavaszi immunerősítő zöldségek

Nemcsak tavasszal, az év minden szakaszában a zöldségek és a gyümölcsök jelentik a legbiztosabb vitaminforrást. Mindig érdemes éppen aktuálisan termő, szezonális dolgokat pakolnunk a tányérunkra, garantáltan nagyobb vitaminbevitelt remélhetünk tőlük, mint akármilyen tablettától vagy koncentrátumtól. De mit érdemes tavasszal választanunk? Bár nem mindig könnyű beszerezni, de az articsóka például szuper vas, magnézium, kálium és B1-vitamin forrás, de fehérje is bőven található benne, miközben kellőképpen kalóriaszegény ahhoz, hogy bármilyen diétába beilleszthessük.
Egyik kedvenc saláta-alapanyagunk, a rukkola is jó választás, amely gazdag ásványi anyagokban, magnéziumban és az izmoknak, csontoknak is jót tesz.
Tehetjük salátába, szendvicsbe, de akár pizzafeltétként is megállja a helyét, ha valaki kedveli kesernyés ízét. Popeye kedvencét, a spenótot se hagyjuk ki a sorból, amely remek immunerősítő, A-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni az enyhébb fertőzéseket, csökkenti a vérnyomást, ráadásul magnéziumban, kalciumban és rostban is gazdag.
Egyik kedvenc saláta-alapanyagunk, a rukkola is jó választás, amely gazdag ásványi anyagokban, magnéziumban és az izmoknak, csontoknak is jót tesz.
Tehetjük salátába, szendvicsbe, de akár pizzafeltétként is megállja a helyét, ha valaki kedveli kesernyés ízét. Popeye kedvencét, a spenótot se hagyjuk ki a sorból, amely remek immunerősítő, A-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni az enyhébb fertőzéseket, csökkenti a vérnyomást, ráadásul magnéziumban, kalciumban és rostban is gazdag.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!