5 dolog, amit nem divat előre elárulni a házasságról

5 dolog, amit nem divat előre elárulni a házasságról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit nem divat előre elárulni a házasságról

Nem az esküvői ruha kiválasztása az igazi „buli”: csak utána kezdődik az, amire tényleg fel kell készülni. A házasság jelentette szövetség életed legbiztosabb, boldog hátteret nyújtó alapköve is lehet, ha hajlandó vagy már a kezdetektől fogva reálisan szemlélni.

Veszekedni fogtok – talán sokat

Minden párnál előfordulnak konfliktusok, és nem azok mennyisége határozza meg a kapcsolat minőségét.

Már csak azért sem, mert minél több időt töltötök együtt, annál apróbb dolgokon vagytok képesek összekapni.

Ráadásul minden életszakasznak megvan a maga vesszőparipája: a közös élet kezdetén a szűkös pénzforrás szokott gondot jelenteni, később a karrier és a családi élet összeegyeztetése, illetve beköszöntenek a szürke hétköznapokra jellemző „ki vigye ki a szemetet?” viták is.


Haraggal lefeküdni néha jó! Párterapeuták tippjei a boldog házassághoz


Ezzel azonban semmi gond nincs. Sőt, a világ legtermészetesebb dolga, ha megtanuljátok megfelelően kezelni. Az őszinteség és a humor sok mindenen átsegít!

Más iránt is érezhetsz vonzalmat

Feleségként hűséget ígérsz, nem pedig vakságot. Jó pasik az esküvőd után is lesznek a világon.

Vérmérsékletedtől függően pedig nyilván észre is veszed őket – de ez éppen olyan, mint megnézni az étlapot egy étteremben. Addig nincs gond, amíg csak a szemeddel gusztálsz, ám mégis otthon eszel!

Ne várd el magadtól, hogy senki más ne mozgassa meg a fantáziádat a férjeden kívül. Ezzel ugyanis extra terhet rósz magadra, s akár egyfajta lázadás is lehet a következménye a krónikus lelkiismeret-furdalásnak.

Nyugtázd magadban, hogy kész, ez van; fogadd el az érzéseidet, és igyekezz tudatosítani: mindezek mellett is a hitvesed a legtökéletesebb férfi! Lovat pedig nem cserél szamárra senki.

Kell majd az egyedüllét

A külön töltött időnek minden emberi kapcsolatban kulcsszerepe van. A felek ilyenkor olyan élményeket szereznek, amelyeket később megoszthatnak egymással, így új távlatokat nyitnak meg a kommunikációban.

Akik viszont reggeltől estig és estétől reggelig csakis a másikkal vannak elfoglalva, egy idő után még a saját identitásukat is szem elől téveszthetik, ami különösen lesújtó tud lenni, amikor a rózsaszín köd szertefoszlik.

Érdemes tehát tudatosan úgy szervezni az életeteket, hogy meglegyen a magatok társasága és szabadidős tevékenysége, amiben a párotok legfeljebb az élménybeszámoló meghallgatásának szintjén érintett.

Lesz olyan barát, akit elveszítesz

Igen, léteznek életre szóló barátságok. Ám ezek inkább a ritka kincs kategóriájába tartoznak. Mindenki mással csak addig tart a közös út, ameddig a sorsotok szempontjából megvan a funkciója és értelme.

Friss házasként a legtöbben krízisen mennek keresztül, amikor az egyedülálló barátok és ismerősök egy része eltűnik mellőlük, vagy pedig lazábbra fűzi a kapcsolatot.

Ez természetes és magától értetődő folyamat, hiszen nem mindenki viseli jó, hogy mostantól valakinek már hivatalosan is fő helye van az életedben.

A közös élet téged is megváltoztat valamennyire – fogadd el, hogy ez a változás nem kell, hogy az összes körülötted lévő ember ínyére legyen.

Újra és újra szerelembe kell esned vele

A szerelem nem érzés, hanem döntés – vallják a párkapcsolati tanácsadók. Hiszen lesznek olyan napok, amikor azt hiszed, „kiszerettél” a férjedből, amikor felmerül benned a gondolat, hogy itt a vége.

Érzelmeid veled együtt változnak, ám a mély lelki és szellemi köteléken alapuló házasság ezt igenis kibírhatja.

Az egymás iránti elkötelezettség leginkább abban nyilvánul meg, miként viselkedtek egy-egy hullámvölgyben. Hogy tudjátok-e, érzitek-e, mekkora kincs, amikor egymás mellett ébredtek fel.

És hajlandóak vagytok-e időnként áldozatot hozni érte. Ha minderre igen a válasz, minden esélyetek megvan a boldog házasságra!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!