Így sminkeld a napbarnított bőrt!

Így sminkeld a napbarnított bőrt!

Címlap / Stílus / Arc / Így sminkeld a napbarnított bőrt!

Már elérted a bőrödnek azt a barnaságát, amiről még csak áhítoztál a nyár elején? Akkor itt az ideje, hogy ki is használd a bronzos bőr nyújtotta sminkelési lehetőségeket. És bizony-bizony, egy gyönyörű napbarnított bőrt más színekkel kell sminkelni. Sőt, biztos szembesültél már azzal is, hogy az alapozód színe sem passzol már a mostani bőrszínedhez. Ezekre is ügyelve, most adok neked néhány tuti tippet a nyári sminkrutinodhoz!

Cseréld le az alapozód!

Kezdjük a legelején! Biztos észrevetted, hogy az eddig használt alapozód színe már nem passzol a szépen lebarnult bőröd színéhez.

Ilyenkor az a legjobb, ha az alapozódat egy határozott mozdulattal elteszed, és legközelebb csak akkor veszed elő, amikor kezdi újra visszanyerni az arcod a télen megszokott színét.

Nyárra elég, ha csak egy BB krémet szerzel be, hiszen ilyenkor a nap jótékony hatásának köszönhetően sokkal szebb a bőrünk, mint a téli időszakban.

De ha szeretnél alapozni nyáron is, akkor azt ajánlom, hogy ugyanabból a márkából vedd meg a sötétebb színű alapozót, mint amit addig használtál.

Amikor pedig halványodik már a bőröd színe, akkor össze is keverheted a világos és a sötét alapozót, kreálva ezzel egy új árnyalatot.

Használj bátran színeket!

A nap barnította bőrön sokkal jobban mutatnak az erős, néhol már harsány színek.

Szóval, ha a szemed sminkelése előtt állsz, ne nyugodtan próbálj ki egy narancssárgát, vagy akár egy türkiz kéket a szemhéjadon. 

Mivel a világos bőrnél sokkal erősebb a kontraszt a bőr színe és a felkent szín között, ilyenkor vigyázni kell, hogy mibe mártjuk ecseteinket.

De ha már van egy alap barnaságunk, erre nem igazán kell figyelni, sőt, jöhetnek a szaténos szemhéjporok és akár a visszafogottabb csillámosak is.

Éljenek a rikító ajkak!

A szádra is jöhetnek az erős árnyalatok, de figyelj arra, hogy tartósan vidd fel a rúzst, hiszen nyáron a melegben még nagyobb az esélye annak, hogy hamarabb elkezd kopni a szádra felvitt szín.

A matt árnyalatok például rendszerint tartósabbak – ilyenkor csak arra érdemes figyelned, hogy sajnos eléggé száríthatják is az ajkaidat. 

Színek tekintetében pedig szintén jöhetnek a játékos, harsány árnyalatok!

Ha mindig is ki akartad próbálni a Barbie baba rózsaszínt, hát akkor itt az ideje, hogy a szépen lebarnult bőrödhöz kipróbáld – biztosan szuperül mutat majd!

Bronzosíts!

Ha gyönyörű bronzos árnyalata van a bőrödnek, akkor erre még egy kis bronzosítóval is ráerősíthetsz, melyet a mosolygós almácskáidra vigyél fel egy púderecset segítségével.

Ha vízpart közelébe mész, akkor jobb, ha krémes állagú bronzosítót, vagy highlightert használsz, hiszen azok jobban bírják az esetleges izzadást, vagy vízcseppeket.

Nagyon jól tud kinézni, ha az egész testedet bekened testolajjal, sőt, léteznek olyan olajak is, amikben van csillámpor, és ettől még inkább szaténosabb fénye lesz a vádlidnak.

Bátran merj kísérletezni, hiszen egy bronzosra lebarnult bőrön kifejezetten jól mutatnak a csillogó, élénk színek! 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!